Împroșcând minciuni în serie, agentul FSB-ist Iurie Roșca instigă la comiterea de crime în România de pe ambele maluri ale Prutului. Despre ”non-violența” și ”pacifismul” FSB. Falșii unioniști


Împroșcând minciuni în serie, agentul FSB-ist Iurie Roșca instigă la comiterea de crime în România de pe ambele maluri ale Prutului. Despre ”non-violența” și ”pacifismul” FSB. Falșii unioniști

Cei care l-au cunoscut pe Iurie Roșca încă din perioada ‘89-‘94, când serviciile secrete rusești l-au activat cu scopul distrugerii unionismului politic de la Est de Prut, își amintesc prea bine că, în ‘92, în contextul războiului rusesc de pe Nistru, junele Roșca insista cu următoarea partitură kremlinopată, din postura de președinte executiv al Frontului Popular Creștin-Democrat: ”Fiind creștin-democrați, noi suntem non-violenți, suntem pacifiști și nu ne interesează războiul. Noi milităm pentru Unire, atât!” 

Așadar, în timp ce trupele rusești ucideau români basarabeni la câțiva kilometri de Chișinău, inventând așa-zisa Transnistria tocmai pentru a face imposibilă Unirea, fiul de rusoaică Iurie Roșca predica ”non-violența”, ”pacifismul” și… ”unionismul”. Vă sună cunoscut? Ăsta e patternul urmat de Simion&Șoșoacă din chiar momentul invaziei rusești a Ucrainei. Evident, narațiunea comportă o serie de modificări în funcție de punctajele Moscovei pentru România și Basarabia noastră (care de multe ori diferă, întrucât malul drept e în NATO și UE). 

Acum, după 32 de ani, afișându-se printre icoane și închinându-se de 3 ori în 5 minute, ”creștinul” FSB-ist Iura Roșca folosește așa-zisa ”non-violența” și așa-zisul ”pacifism” de o manieră opusă mai vechilor sale ”principii”. Delirând că Occidentul și Oculta Mondială ar arunca ”metale grele” din avioane peste românii de pe ambele maluri ale Prutului (la fel susțin Longhin Jar și Șoșoacă), Roșca decretează că românii ar fi victimele unui ”război secret” al Vestului și că s-ar afla, vezi Doamne, într-o permanentă stare de ”legitimă apărare”, drept pentru care îndeamnă într-un video recent: ”Văd zăpăceala asta mai ales la fețele bisericești: ‹Noi trebuie să fim non-violenți, Dumnezeu a zis să nu omori›. Alo, în legitimă apărare, ucide! Revoltă-te și dă jos guvernul!”. (Astfel de mizerii rostogolește zilnic pe Telegram, Facebook și YouTube). 

Adică, inventând un așa-zis ”război” al Occidentului împotriva… românilor, în timp ce rușii săvârșesc un genocid de proporții în Ucraina vecină, Roșca se pretează să instige la omor cică ”legitim”, ”revoluție”, ”răzmeriță” și ”rebeliune”. Totul la ordinele Kremlinului, pentru care acest fiu de rusoaică a lucrat dintotdeauna, conducând cele mai imunde campanii propagandistice împotriva unioniștilor autentici. 

Încă de la începutul invaziei rusești în Ucraina, Roșca a instigat în permanență la genocidarea poporului ucrainean, aplaudând la scenă deschisă carnagiile săvârșite de ruși împotriva civililor lipsiți de apărare. Am spus-o și o repet: când toate astea se vor termina, Iura ar trebui să fie judecat la Kiev pentru instigare la genocid și pentru legitimarea crimelor de război ale Rusiei. Nu vorbim despre un simplu propagandist, ci despre un agent FSB aflat la muncă. În realitate, la câte nenorociri a cauzat României, acest lumpen ar fi trebuit să putrezească de ani și ani într-o închisoare românească. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.