Noi mutări pe scena politică? AD anunță că vrea să poarte discuții cu AUR, Forța Dreptei și PMP pentru constituirea unei alianțe electorale: "Scopul este de a contracara influența nefastă a binomului PSD-PNL și a globaliștilor!"


Noi mutări pe scena politică? AD anunță că vrea să poarte discuții cu AUR, Forța Dreptei și PMP pentru constituirea unei alianțe electorale: "Scopul este de a contracara influența nefastă a binomului PSD-PNL și a globaliștilor!"

Partidul Alternativa Dreaptă, condus de Adela Mîrza, a lansat duminică un comunicat prin care invită, printre altele, AUR, PMP și Forța Dreptei la discuții privind constituirea unei alianțe electorale.

"Adresăm o invitație cordială de a discuta cât mai rapid posibilitatea formării unei Alianțe Reformist Conservatoare pentru alegerile europarlamentare din anul 2024, următoarelor formaţiuni politice: Alianța Național Țărănistă (ANȚ), Alianța Renaşterea Națională (ARN), Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), Partidul Forța Dreptei (FD), Liga pentru Deșteptarea României (LIDER), Partidul Mişcarea Populară (PMP), Partidul Național Conservator Român (PNCR), Partidul Național Țărănist Maniu – Mihalache (PNȚ-MM) și Partidul Republican (PR)", a transmis AD. 

"Scopul acestei alianțe este de a consolida forțele și valorile noastre comune, pentru a face față cu succes provocărilor actuale și pentru a contracara influența nefastă a binomului PSD-PNL și a globaliștilor care vor să distrugă ideea de naţiune suverană şi de stat independent", a mai precizat AD. 

Prin comunicatul în cauză, AD dă de înțeles că vrea să rupă ADU, mai precis Alianța Dreptei Unite formată din USR, PMP și Forța Dreptei. Din partidele membre ADU, AD nu a enumerat și USR ca formațiune politică cu care dorește să poarte negocieri.

Redăm comunicatul partidului Alternativa Dreaptă: 

"Din dorința de a lupta pentru un viitor prosper pentru ţara noastră în cadrul Uniunii Europene, noi, Partidul Alternativa Dreaptă, membru al ECR PARTY - Partidul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, adresăm o invitație cordială de a discuta cât mai rapid posibilitatea formării unei Alianțe Reformist Conservatoare pentru alegerile europarlamentare din anul 2024, următoarelor formaţiuni politice:

Alianța Național Țărănistă (ANȚ), Alianța Renaşterea Națională (ARN), Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), Partidul Forța Dreptei (FD), Liga pentru Deșteptarea României (LIDER), Partidul Mişcarea Populară (PMP), Partidul Național Conservator Român (PNCR), Partidul Național Țărănist Maniu – Mihalache (PNȚ-MM) și Partidul Republican (PR).

România se află în pericol din cauza presiunii globaliste sufocante pe care birocraţii stângii o exercită asupra valorilor noastre tradiţionale. Prin colaborare și unitate putem crea o alternativă puternică și credibilă, câștigând încrederea electoratului în alegerile europarlamentare din 2024.

Suveranitatea României în Uniunea Europeană nu trebuie să fie un compromis, ci o oportunitate de a contribui activ la luarea deciziilor și de a ne asigura că interesele noastre naționale sunt respectate. Sub presiunea unor forțe globaliste, identitatea și cultura noastră națională riscă să fie treptat înlocuite cu iluzia unei alte Europe, în care nu ne recunoaștem, dominată de o clică globalistă și de birocrați nealeși de nimeni. Prin formarea Alianței Reformist Conservatoare dorim să ne împotrivim acestei amenințări la adresa viitorului nostru.

Trebuie să înțelegem cu toții momentul istoric actual, iar împreună cu celelalte forțe patriotice și suveraniste din Uniunea Europeană, grupate în ECR, să luptăm pentru apărarea identității și intereselor popoarelor europene.

Aşa cum am menţionat, scopul acestei alianțe este de a consolida forțele și valorile noastre comune, pentru a face față cu succes provocărilor actuale și pentru a contracara influența nefastă a binomului PSD-PNL și a globaliștilor care vor să distrugă ideea de naţiune suverană şi de stat independent.  

Spiritul european de unitate ne permite să avem încredere unii în ceilalți în spațiul public. Tocmai de aceea, chiar dacă nu întotdeauna drumurile noastre s-au intersectat, noi, Alternativa Dreaptă credem că împreună putem alcătui o forță politică solidă care să reprezinte și să servească cu devotament interesele poporului român".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.