Theodor Paleologu analizează un discurs susținut de George Simion: "E o retorică fascistă!"


Theodor Paleologu analizează un discurs susținut de George Simion: "E o retorică fascistă!"

Invitat marți la Matinalul Digi FM, fostul candidat la prezidențiale Theodor Paleologu, profesor, eseist și diplomat, a analizat, printre altele, un fragment de discurs susținut de președintele AUR George Simion. Scoțând în relief unul dintre elementele populiste ale discursului președintelui AUR, Paleologu a precizat că este vorba despre o retorică fascistă. 

Mai mult decât atât, Paleologu a atras atenția asupra agresivității promovate de partidul AUR, ceea ce se resimte din plin și în mediul online. 

George Simion: Am comis dreptate, am avut dreptate și trebuie să facem dreptate. De azi înainte, trebuie să ne promitem că în România nu va mai câștiga stânga sau dreapta. De azi înainte în România trebuie să câștige doar românii! 

Theodor Paleologu: Asta mă duce cu gândul la una dintre formulele definitorii ale fascismului european în anii '20-'30: nici stânga, nici dreapta, ci poporul! E o retorică fascistă. 

Moderatoare: Periculoasă. 

Theodor Paleologu: Tot fenomenul AUR ține de așa ceva. Uite, am început un curs, care e în desfășurare, despre fascismul românesc interbelic. Nu-l țin eu, ci un profesor de la Cluj, Cristian Manolachi. S-a umplut pagina noastră, a Casei Paleologu, de sute de mesaje legionare, de o agresivitate extremă: "Fanariotule!", "Vândutule!", "Trădătorule!", "Jidanule!". Antisemitism la greu, "complotul globalist", "iudeo-masonii"... E incredibil! 

Vedeți video de la 20:40:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.