Rareș Bogdan: "Este exclus ca Mircea Geoană să fie candidatul PNL la preşedinţia României!"


Rareș Bogdan: "Este exclus ca Mircea Geoană să fie candidatul PNL la preşedinţia României!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat duminică, pentru Prima News, că este exclus ca formațiunea sa politică să-l susțină pe actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la alegerile prezidențiale din 2024. Declarația vine ca o replică dată președintelui Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, care spusese sâmbătă că nu exclude un asemenea scenariu. 

"Exclus. E un scenariu de tip bombiţă, de tip petardă, aruncat strict pentru frumuseţea discuţiilor. Exclus domnul Geoană! A fost candidatul PSD. Noi ne-am bătut cu domnul Geoană prin jumătate din partid şi este exclus ca domnul Geoană să fie candidatul PNL la preşedinţia României. Al PSD nu ştiu", a declarat Rareş Bogdan.

De asemenea, Rareş Bogdan a subliniat că PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale.  

"Nu mă interesează pe mine ce face domnul Geoană. Felicitări pentru ce face la NATO. Foarte bine. Eu vă spun un singur lucru: PNL nu va avea candidat din afara partidului, va avea candidat din interiorul partidului, pe preşedintele partidului", a conchis Rareş Bogdan.

În octombrie 2023, tot la Prima News, Rareș Bogdan declara că Mircea Geoană nu are nicio şansă la alegerile prezidenţiale din 2024. De asemenea, prim-vicepreședintele PNL a vorbit despre strategia pe care ar adopta-o în cadrul unei campanii anti-Geoană. În acest sens, Rareş Bogdan l-a invocat pe cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, care a fost dat în urmărire generală după o condamnare la 6 ani de închisoare pentru luare de mită. 

"Nicio şansă! Zero! Dacă Mircea Geoană candidează, eu îl întreb un singur lucru în fiecare zi: Ionuţ Costea, Ionuţ Costea, Africa, Ionuţ Costea, vrei să-l eliberezi? Vrei să ieşi preşedinte ca să-l eliberezi pe Ionuţ Costea! Şi l-am omorât, gata! Dacă iese preşedinte, vrea să-l graţieze în prima zi. Eu aşa ştiu. Asta voi spune în fiecare zi în campanie: vrea să câştige ca să-l graţieze pe Costea. Am terminat cu Geoană. Mai departe, altul", a spus Rareş Bogdan la acea vreme. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.