Petre M. Iancu: "Pretențiile teritoriale ale AUR sunt deosebit de abjecte, pentru că afișează și pretextează patriotism, dar fac de fapt jocul imperialismului rusesc!"


Petre M. Iancu: "Pretențiile teritoriale ale AUR sunt deosebit de abjecte, pentru că afișează și pretextează patriotism, dar fac de fapt jocul imperialismului rusesc!"

Într-o scurtă analiză publicată duminică pe blogul său, jurnalistul Petre M. Iancu subliniază faptul că partidul AUR, prin dorința ca România să anexeze teritorii din Ucraina, face jocul imperialismului rusesc, Kremlinul având drept obiectiv șubrezirea democrațiilor europene, respectiv alimentarea a cât mai multor disensiuni în lumea euroatlantică inclusiv cu scopul diminuării sprijinului occidental pentru Ucraina. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: Balamuc în tabăra pro-rusă: Sperând că forțele Kyivului vor pierde războiul, extremiștii din AUR se ceartă cu extremiștii de la Budapesta pe revendicarea regiunii Transcarpatia din Ucraina

"Dregătorul AUR, Claudiu Târziu, s-a aliniat dorințelor extremei drepte maghiare și discursului dorit de Kremlin și a cerut într-o cuvântare revizionistă, susținută la Iași, anexarea, de către România, a unor ținuturi ucrainene. Această poziție convine dictaturii Putin și propagandei anti-ucrainene a regimului de la Moscova, pentru că promovează dezbinarea Europei și slăbește frontul susținerii victimei agresiunii ruse. Târziu este președintele Consiliului Naţional de Conducere al partidului AUR, o formațiune cotată ca extremistă.

Analiză. Pretențiile teritoriale ale ungurilor din extrema dreaptă ca și ale colegilor lor români de la Aur sunt deosebit de abjecte, pentru că afișează și pretextează patriotism, dar fac de fapt jocul imperialismului rusesc, fiind menite să alimenteze discordia în Europa și în NATO și să slăbească ajutorul Vestului acordat Ucrainei, victima agresiunii rusești. Moscova alimentează și promovează de multe decenii extrema dreaptă și extrema stângă din țările europene și din SUA, iar mișcările și partidele extremiste se revanșează prin propagandă și dezinformare pro-rusă, precum și prin adoptarea de poziții colectiviste, naționaliste sau comuniste, ca și antisemite, de natură să anemieze coeziunea și democrația în zonele și țările în care-și fac efectul, astfel încât să cadă la rigoare pradă coloanei a 5-a rusești", punctează Petre M. Iancu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.