Securistan: Romfilatelia REFUZĂ să emită un timbru omagial Doina Cornea! Aceeași sinecură a refuzat emiterea unui timbru omagial Memorialul Sighet


Securistan: Romfilatelia REFUZĂ să emită un timbru omagial Doina Cornea! Aceeași sinecură a refuzat emiterea unui timbru omagial Memorialul Sighet

După ce, în trecut, Romfilatelia a refuzat solicitarea Academiei Civice de a emite un timbru omagial ”Memorialul Sighet”, care să le comemoreze pe victimele nevinovate ale acestei temnițe comuniste de exterminare, iată că aceeași Romfilatelia refuză acum să emită un timbru omagial ”Doina Cornea”, solicitarea fiind făcută de doamna Ana Blandiana în numele Fundației ”Academia Civică”, de domnul Ion-Andrei Gherasim în numele Fundației ”Corneliu Coposu” și de domnul Leontin Horațiu Iuhas în numele Fundației ”Doina Cornea”.

CITEȘTE și Emiteți un timbru omagial Doina Cornea! Petiție publică la 95 de ani de la nașterea Doinei Cornea și la 35 de ani de la căderea comunismului

În cele ce urmează vă prezentăm explicațiile lui Leontin Horațiu Iuhas, fiul regretatei Doina Cornea: 

”Răspuns la răspunsul Romfilateliei:

Stimată doamnă director promovare Luminiţa Toncu,

Vă mulţumesc pentru răspunsul pe care mi l-aţi dat la petiţia publică pe care i-am adresat-o doamnei director general al Romfilatelia, Cristina Popescu.

Nefiind public răspunsul dumneavoastră am speranţa că le-aţi răspuns şi celorlalţi cosemnatari ai petiţiei.

Adresele prin care se solicita emiterea unui timbru memorial Doina Cornea făcute de doamna Ana Blandiana în numele Fundaţiei Academia Civică, de domnul Ionuţ Gherasim în numele Fundaţiei Corneliu Coposu (a căror copie o anexez) şi de mine în numele Fundaţiei Doina Cornea au fost transmise doamnei director general în anul 2019 prin intermediul directorului sucursalei regionale Cluj a Poştei Române căruia i le-am predat. Prin aceste adrese se solicita emiterea de către Romfilatelia a unui timbru omagial Doina Cornea.

Răspunsul a venit, pe aceeaşi cale, exact ca şi cel pe care mi l-aţi transmis acum dumneavoastră: disponibilitatea emiterii unui „întreg poştal cu marcă fixă”! Adică, pe înţelesul tuturor, tipărirea unor plicuri timbrate care poartă pe ele nişte imagini cu o calitate a fotografiilor de ziar.

Nu, doamnă director promovare Luminiţa Toncu, noi cele trei fundaţii dar şi toţi semnatarii petiţiei nu am cerut emiterea unui întreg poştal cu marcă fixă! Am cerut un timbru poştal care să poată fi cumpărat de la orice agenţie poştală sau magazin filatelic, care să poată fi aplicat pe orice corespondenţă care e expediată în orice parte a lumii şi, mai presus de toate, o omagiază în mod real pe Doina Cornea!

Ţinând cont că dumneavoastră reprezentaţi Romfilatelia care, la rândul ei fiind o instituţie a statului român îl reprezintă pe acesta, suntem obligaţi să constatăm că acesta este omagiul maxim pe care statul român îl poate acorda Doinei Cornea: un întreg poştal cu marcă fixă!

Din păcate această atitudine a instituţiilor statului nu este izolată. Tot instituţia pe care o reprezentaţi a refuzat emiterea unui timbru omagial „Memorialul Sighet” atunci când Academia Civică i-a solicitat acest lucru. Poşta Română, atunci când, anul trecut, a tipărit un set de 100 cărţi poştale cu 100 de eroi anticomunişti a „uitat” să o includă şi pe Doina Cornea printre ei...

Vă doresc succes în activitatea de promovare a Romfilateliei, Leontin Horațiu Iuhas”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.