Când Iuliu Maniu a îmbrăcat haina martiriului. Cu moartea pre moarte călcând


Când Iuliu Maniu a îmbrăcat haina martiriului. Cu moartea pre moarte călcând

La data de 5 februarie 1953, în penitenciarul comunist de la Sighetu Marmației, pleca din această lume, în umilință și chinuri cumplite, însă în lumina unei viețe demne, mântuitoare sufletește și pline de virtuți nobile, Iuliu Maniu. 

Născut la 8 ianuarie 1873, în părțile Sălajului, cel care avea să fie supranumit "Sfinxul de la Bădăcin" rămâne în conștiința Națiunii Române drept unul dintre cei care au luptat și au izbutit marea victorie româneasca de la 1 Decembrie 1918, la Alba-Iulia. Personalitate determinantă a Marii Uniri, om politic în timpuri dificile pentru România, ani în care democrațiile se prăbușea una câte una în Europa sub împunsăturile regimurile totalitare și a ideologiilor criminale, Iuliu Maniu nu va abdica niciodată de la principiile sale, de la patriotismul românesc, de la loialitate pentru România și pentru ordinea sa legitimă constituțional-monarhică, de la apărarea democrației de model occidental, de la exprimarea liberă a valorilor înalte ale civilizației moderne și de la asumarea deschisă a valorilor creștine în viața publică.

Iuliu Maniu a îmbrăcat haina martiriului iar jertfa sa nu poate să ne fie altceva decât pildă a eroismului unei generații de oameni politici, o elită cultivată și curajoasă mai presus de orice temeri, generație care după ce a îndeplinit idealul național de la 1918 nu a acceptat niciodată dictatura, extremismul totalitar, trădarea de țară și ocuparea României de către un regim comunist criminal, ilegitim și ilegal impus brutal de Rusia sovietică!

Să pomenim de-a pururea numele lui Iuliu Maniu și al tuturor celor care și-au dat viața în lupta cu un regim care a urât libertatea, a călcat în picioare demnitatea umană și care a crezut că poate distruge identitatea și ființa poporului român! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.