Schimbare de discurs: Trump spune că este complimentat de faptul că Putin a declarat că îl preferă pe Biden la Casa Albă. Fostul președinte al SUA transmite totodată că va sprijini Ucraina mai mult decât o face actuala administrație de la Washington


Schimbare de discurs: Trump spune că este complimentat de faptul că Putin a declarat că îl preferă pe Biden la Casa Albă. Fostul președinte al SUA transmite totodată că va sprijini Ucraina mai mult decât o face actuala administrație de la Washington

Fostul președinte american Donald Trump, care candidează în acest an pentru a obține al doilea mandat, le-a transmis susținătorilor săi că va face mai mult pentru a proteja Ucraina decât actualul lider de la Casa Albă, Joe Biden.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Vladimir Putin afirmă, într-un nou interviu, că ar prefera ca alegerile prezidențiale din SUA să fie câștigate de Joe Biden, și nu de Donald Trump / „Are mai multă experiență, e mai previzibil și e politician de școală veche”

Declarația a fost făcută de Donald Trump pe parcursul unui eveniment de campanie desfășurat în North Charleston, informează The New York Times.

Trump a mai zis că, sub președinția lui Biden, lui Vladimir Putin "i se va da tot ce își dorește, inclusiv Ucraina".

New York Times amintește că Biden a cerut constant liderilor mondiali și Congresului SUA să ofere Ucrainei mai mult ajutor militar, respectiv că Donald Trump a subminat aceste eforturi prin influența exercitată asupra Partidului Republican. Însă, pe 14 februarie, Donald Trump a schimbat macazul în plan discursiv, precizând că va face mai mult pentru a apăra Ucraina decât Joe Biden.

De asemenea, conform Newsweek, fostul președinte american Donald Trump a catalogat drept un "compliment" declarația președintelui rus Vladimir Putin potrivit căreia ar fi mai bine pentru Rusia dacă Joe Biden va câștiga alegerile prezidențiale din 2024. 

"Președintele Rusiei tocmai mi-a făcut, de fapt, un compliment grozav. A spus că ar prefera să-l aibă pe Joe Biden ca președinte decât pe Trump. Acesta este un compliment. Mulți oameni au spus: «Oh, la naiba, asta e foarte rău». Nu, nu, acesta e un lucru bun", a transmis Trump. 

Trump a adăugat că nu este surprinzător că Putin ar dori să-l vadă pe Joe Biden la Casa Albă.

În acest sens, Trump a subliniat că, în timpul președinției sale, a impus sancțiuni asupra gazoductului rusesc Nord Stream 2, însă administrația Biden a ridicat aceste sancțiuni în luna mai 2021.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.