Adela Mîrza și-a lansat candidatura la europarlamentare. Război total declarat mișcării Roexit: "Cine crede că Europa este răul absolut, îl invit să trăiască și să muncească în Rusia! Europa nu e perfectă, dar este mult mai frecventabilă și avantajoasă pentru noi, românii, decât orice uniune eurasiatică în care democrația îi încurcă teribil pe dictatori"


Adela Mîrza și-a lansat candidatura la europarlamentare. Război total declarat mișcării Roexit: "Cine crede că Europa este răul absolut, îl invit să trăiască și să muncească în Rusia! Europa nu e perfectă, dar este mult mai frecventabilă și avantajoasă pentru noi, românii, decât orice uniune eurasiatică în care democrația îi încurcă teribil pe dictatori"

Președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, și-a lansat sâmbătă, 17 februarie, candidatura la alegerile europarlamentare. În cadrul unui discurs, Adela Mîrza a transmis că, în cazul în care va accede în funcția de eurodeputată, va sancționa derapajele extremei stângi din Parlamentul European, respectiv pe cele de sorginte prorusească. În acest sens, Adela Mîrza i-a invitat "să trăiască și să muncească" în Rusia pe cei care consideră că "Europa este răul absolut" și, implicit, pe cei ce pledează ca România să iasă din Uniunea Europeană. Președinta AD i-a invitat totodată pe aceștia "să privească titlurile știrilor" cu privire la uciderea opozantului rus Aleksei Navalnîi de către regimul Putin. 

"Rusia este țara în care opoziția nu există, libertățile individuale sunt inexistente, iar presa neaservită ori zboară de pe geam, ori este ucisă în stil mafiot", a subliniat Adela Mîrza.

Cu privire la agenda extremei stângi, care subminează Uniunea Europeană, Adela Mîrza a amintit, printre altele, "promovarea agresivă a minorităţilor sexuale, standardele nerealiste de mediu, graniţele deschise pentru sute de mii de migranţi". Însă, soluția nu constă în ieșirea României din Uniunea Europeană, ci în reforma blocului european, a mai reliefat președinta Alternativa Dreaptă, singurul partid românesc ce face parte din influenta formațiune politică europeană ECR (Conservatorii și Reformiștii Europeni), care îi are printre reprezentanții de vârf pe prim-ministra Italiei, Giorgia Meloni, și pe fostul premier polonez Mateusz Morawiecki. 

Redăm un fragment din discursul susținut de lidera AD: 

"Europa, într-adevăr, are problemele ei, unele dintre ele chiar foarte grave: migrație necontrolată, birocrație excesivă, politici nerealiste de mediu, cenzură, corectitudine politică, incluziune, toate cauzate de stânga progresistă care conduce astăzi Uniunea Europeană. Dar acest lucru trebuie schimbat ca Europa să redevină aceea gândită inițial de părinții fondatori. Și asta se poate întâmpla doar dacă schimbăm politicienii pe care-i trimitem acolo.

Pentru apostolii ROEXIT UE și ROEXIT NATO și pentru toți cei care cred că soluția la Europa și Occidentul decăzut, corupt și cu probleme este Maica Rusie și Orientul, îi invit să privească titlurile știrilor de ieri. Navalnîi – acest om, dizident al regimului Putin, a fost otrăvit, ostracizat, iar apoi suprimat. Cine crede că Europa este răul absolut, îl invit să trăiască și să muncească în țara în care opoziția nu există, libertățile individuale sunt inexistente, iar presa neaservită ori zboară de pe geam, ori este ucisă în stil mafiot.

Noi, conservatorii din Alternativa Dreaptă, vrem să trăim liberi, să muncim și să călătorim oriunde dorim în Uniune fără să ne fie frică de nimic. Noi, românii, am trăit pe pielea noastră «binefacerile Rusiei eliberatoare». Nu mai vrem asta niciodată!

Europa nu este perfectă, nu a fost niciodată și probabil nici nu va fi, dar este mult mai frecventabilă și avantajoasă pentru noi, românii, decât orice uniune eurasiatică în care democrația îi încurcă teribil pe dictatori. (...) 

Sunt unii români care urăsc ideea de Uniune Europeană în sine. Politicienii şi presa mainstream îi condamnă ca fiind extremiști.

Eu cred că lucrurile trebuie privite altfel. Trebuie să comunicăm cu acest segment nemulțumit şi trebuie să le spunem adevărul. Ceea ce urăsc ei de fapt nu este Uniunea Europeană, ci politicile falimentare ale progresiştilor şi socialiştilor care conduc astăzi Parlamentul şi Comisia Europeană: Verzii, Socialiştii şi o parte din Popularii Europeni (aşa-zisul «centru dreapta»). Aceștia au distrus Europa aceea frumoasă.

Promovarea agresivă a minorităţilor sexuale, standardele nerealiste de mediu, graniţele deschise pentru sute de mii de migranţi - de acolo vin toate. Europa în care se dorește ștergerea granițelor naționale și amestecarea tuturor într-un mare malaxor fără identitate trece peste un drept esențial: dreptul la diferență. Pentru asta ne vom lupta noi la Bruxelles. Pe acesta îl vom apăra.

Aceasta este frumusețea Uniunii Europene: unitatea în diversitate. Fiecare își apără ce este al lui și împreună ce e al nostru.

Uniunea Europeană pentru care am votat noi în 2003 este Europa aceea în care noi putem crede și pe care noi o susținem. Cea construită pe principii și valori creștine, conservatoare ca uniune de state suverane unde interesul național trebuie integrat în interesul Uniunii.

Să nu cădem în mirajul defetismului şi al urii! Să votăm conservator, să convingem românii să facă la fel.  

Europa poate fi salvată! Este datoria noastră să încercăm să reparăm oamenii şi lucrurile înainte de a renunța la ele!

Există și vești bune totuși: Italia, Polonia, Suedia, Finlanda, Cehia au reușit. Au votat conservator la ei în țară și fac asta și la Bruxelles. Resping și combat orice este în detrimentul țării lor și al interesului lor național". 

Urmăriți discursul de la 1:02:00:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.