BREAKING. VIDEO. Cocktailuri Molotov aruncate în apropiere de Moscova asupra unuia din sediile partidului lui Putin. Mesajul strigat de un protestatar: "Rusia liberă!"


BREAKING. VIDEO. Cocktailuri Molotov aruncate în apropiere de Moscova asupra unuia din sediile partidului lui Putin. Mesajul strigat de un protestatar: "Rusia liberă!"

În pofida numeroaselor arestări din ultimele zile, o parte dintre ruși continuă să-și exprime durerea și revolta față de uciderea de către regimul Putin a opozantului rus Aleksei Navalnîi. În cursul serii zilei de duminică, 18 februarie, mai multe canale de Telegram din Rusia au raportat faptul că un protestatar a aruncat cu cocktailuri Molotov în sediul principalului partid pro-Putin, Rusia Unită, din orășelul Dolgoprudnîi, situat în proximitatea Moscovei. 

În cadrul postărilor de pe Telegram sunt atașate și video-uri, așa cum puteți observa în cele ce urmează. În primul video, protestatarul poate fi auzit strigând "Rusia liberă!" în timp ce aruncă cu cocktailuri Molotov în sediul partidului dictatorului rus Vladimir Putin. 

În conținutul postării de mai sus, este redată și locația precisă a sediului în cauză (o regăsiți pe Google Maps accesând acest LINK).

Vedeți video 2: 



Amintim că regimul de la Moscova a început, fără de tăgadă, opresiunea asupra rușilor care și-au exprimat public durerea pe fondul uciderii de către regimul Putin a opozantului rus Navalnîi. Peste 400 de persoane au fost reținute în Rusia în timp ce aduceau un omagiu opozantului rus, a raportat o organizație din sfera drepturilor omului. 

Moartea subită a lui Navalnîi, opozantul rus în vârstă de 47 de ani care se află într-o închisoare de maximă securitate din Siberia, a reprezentat o lovitură zdrobitoare pentru mulți ruși. Astfel, ​sute de oameni din zeci de orașe din Rusia au ieșit vineri și sâmbătă cu flori și lumânări pentru a-i aduce un omagiu politicianului. Reacția autorităților nu s-a lăsat așteptată. Poliția a reținut 401 de persoane până în cursul serii zilei de sâmbătă, potrivit organizației OVD-Info, care urmărește arestările politice și oferă asistență juridică.

Peste 200 de arestări au fost efectuate în Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime al Rusiei, a mai precizat organizația. Printre cei reținuți s-a numărat și Grigori Mihnov-Voitenko, un preot al Bisericii Ortodoxe Apostolice – un grup religios independent de Biserica Ortodoxă Rusă – care a anunțat pe rețelele sociale că plănuiește organizarea unei slujbe de pomenire pentru Navalnîi. Acesta a fost arestat sâmbătă dimineața în fața casei sale. Acuzat de organizarea unui miting, preotul a fost plasat într-o celulă dintr-o secție de poliție, însă ulterior a fost internat în spital cu un accident vascular cerebral, a informat OVD-Info.

Instanțele din Sankt Petersburg au ordonat ca 42 de persoane dintre cele reținute vineri să execute de la una la șase zile de închisoare, în timp ce alte nouă au fost amendate, au menționat oficialii tribunalului sâmbătă seara. La Moscova, cel puțin șase persoane au primit drept sentință să execute 15 zile de închisoare, potrivit OVD-Info. O persoană a fost, la rândul ei, închisă în orașul Krasnodar, iar alte două în orașul Bryansk, a mai transmis OVD-Info. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.