Trei motive pentru care am încredere că și-n România se poate: Bolojan, Nicușor Dan, Nelu Popa


Trei motive pentru care am încredere că și-n România se poate: Bolojan, Nicușor Dan, Nelu Popa

Sunt, de fapt, sute de motive pentru care nu-mi pierd speranța în România. De la olimpicii la matematică și fizică, tot mai performanți de la un an la altul deși PSD și Iohannis au distrus sistematic educația, la antreprenorii români care produc mărfuri de calitate și exportă, deși statul îi îngroapă în taxe și în birocrație. 

Dar azi vreau să scriu despre trei motive care mă fac să cred că România poate avea o clasă politică decentă și competentă. Nu toți politicienii români sunt la fel. Nu toți mint, fură și sunt incompetenți. Asta vor să vă facă să credeți propaganda lui Ciolacu, Ciucă și a Ciumei Roșii, ca să continuați să-i votați pe acești expirați penali. 

Politicienii de care scriu nu-s „perfecți”. Nimeni nu este. Dar, cu bunele și relele lor, arată că țara poate avea administratori corecți și eficienți. Prin comparație, putem vedea ce nenorocire este tagma aflata la Cotroceni și la Palatul Victoria. De aceea, presa plătită de PNL și PSD fie îi ignoră, fie le organizează linșaje mediatice. 

Așa că m-am decis să scriu eu despre ei, trei oameni politici de dreapta:

– Ilie Bolojan. A transformat un oraș prăfuit, Oradea, într-un pol al dezvoltării. A folosit fondurile UE ca să modernizeze infrastructura, atrăgând astfel investiții private. Și tot cu banii europeni a renovat centrul orașului, așa că Oradea este acum una din cele mai vizitate localități din România. A redus cu o treime aparatul bugetar al primăriei și, ulterior, al Consiliului Județean. Problema sa? S-a opus alianței cu PSD și l-a supărat pe Iohannis, așa că PNL l-a izolat. Probabil că l-ar da afară, dar se tem de consecințe. 

– Nicușor Dan. A scos Bucureștiul din falimentul în care l-au lăsat Firea și Oprescu. A știut să negocieze și, deși este independent, și-a asigurat majoritatea în consiliul general al Bucureștiului, fără care nu-și putea îndeplini proiectele. Transportul în comun în București nu este perfect, dar a ajuns la ani-lumină distanță de dezastrul din administrația Firea. Și pentru că acum se vede că Bucureștiul poate fi o capitală Occidentală, o bandă de falși liberali, în frunte cu odrasla unui devalizator al Bancorex, vrea să-l dea jos pe Nicușor Dan și să predea Capitala PSD-ului

– Nelu Popa. Primarul din Reșița este relativ puțin cunoscut. A fost un om de afaceri de succes, producea paste făinoase. A schimbat sectorul privat cu administrația publică și bine a făcut: Reșița, un oraș care părea că moare odată cu prăbușirea industriei grele, renaște. Orașul fusese sluțit de construcții ceaușiste, iar locuitorii, mai ales cei tineri, au emigrat în masă. Acum, se vede transformarea în bine de la o zi la alta, mai ales cu ajutorul fondurilor UE. La fel ca Bolojan, Popa este complet izolat în partidul său PNL. De ce? A spus că Iohannis este o „catastrofă”

Exemple sunt sigur că mai găsiți, de la Ciugud la Cluj sau la unele sectoare din București. Însă cred că am arătat destul de clar ceea ce doream: România are politicieni-administratori buni, dar exact aceștia sunt marginalizați și vânați de banda Iohannis-Ciolacu-Ciucă Roșie. Încă mai am speranța că cei vânați vor deveni vânători și vor alunga cleptocrația care secătuiește resursele României. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.