George Simion, monument de incoerență. Întrebat în ultima vreme despre susținerea lui Mircea Geoană în alegerile prezidențiale, președintele AUR răspunde diferit de fiecare dată: Mă pot gândi la orice care să-i facă pe Marcel și pe Nicu să plece acasă / Nu luăm în calcul susținerea domnului Geoană / Eu am toate variantele din lume pe masă / Nu are șanse


George Simion, monument de incoerență. Întrebat în ultima vreme despre susținerea lui Mircea Geoană în alegerile prezidențiale, președintele AUR răspunde diferit de fiecare dată: Mă pot gândi la orice care să-i facă pe Marcel și pe Nicu să plece acasă / Nu luăm în calcul susținerea domnului Geoană / Eu am toate variantele din lume pe masă / Nu are șanse

Președintele AUR George Simion este un monument de incoerență politică. Dacă miercuri, 20 februarie, declara, pentru Aleph News, că secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, nu are nicio șansă la alegerile prezidențiale, liderul aurist preciza în urmă cu 2 săptămâni, la Prima News, că are "toate variantele din lume pe masă", respectiv că se poate gândi la orice "care să-i facă pe Marcel și pe Nicu să plece acasă". 

Cu privire la varianta Mircea Geoană, Simion menționase că va reflecta asupra acesteia. Merită amintit în acest context că potrivit unui ultim sondaj, respectiv cel realizat de INSCOP în ianuarie 2024, secretarul general adjunct al NATO s-a situat, din nou, pe primul loc în intențiile de vot la alegerile prezidențiale din 2024. 

Însă, după ce a reflectat, Simion a concluzionat aseară, în pofida analizelor sociologice, că Mircea Geoană va lua un scor de 6-7%. 

Moderatoare: Mircea Geoană se poziționează ca omul care a fost ofertat de PSD pentru o candidatură independentă susținută de PSD. (...) Crezi că are vreo șansă? 

George Simion: Nu. E exclus. Aș estima undeva la 6-7%. Pe Mircea Geoană, nu știu, l-aș pune undeva ministru de Externe, ambasador, într-o zonă din asta de reprezentare publică sau de fundraising, că am înțeles că a strâns destul de mulți bani cu această posibilă campanie. 

Vedeți video de la minutul 43: 



De altfel, incoerența președintelui AUR s-a manifestat din plin pe parcursul unei singure emisiuni, la Prima News, în urmă cu două săptămâni. În doar câteva minute, Simion s-a sucit de câteva ori, spunând inițial că va reflecta asupra opțiunii Mircea Geoană, pentru ca mai apoi să o excludă și, într-un final, să reevalueze și să transmită că are, de fapt, toate variantele "din lume" pe masă. 

Moderator: E Mircea Geoană un om cu care v-ați putea înțelege pentru o eventuală candidatură la prezidențiale? 

George Simion: Să susțină candidatul AUR? 

Moderator: Sau să-l susțineți dvs. dacă situația politică o cere, așa cum spuneați? 

George Simion: Atenție...

Moderator: Da răspunde-ți, domne, la o întrebare! 

George Simion: Da. La ce întrebare? 

Moderator: Ar fi Geoană o opțiune pentru AUR? 

George Simion: Nu m-am gândit la asta.

Moderator: E o temă de gândire? 

George Simion: Vă promit că până la emisiunea următoare...

Moderator: Da? Puteți să reflectați? 

George Simion: Mă pot gândi la orice care să-i facă pe Marcel și pe Nicu să plece acasă. Dar AUR își va alege democratic candidatul, din interiorul membrilor de partid, și din personalitățile publice care au afișat public cei patru piloni pe care AUR se bazează: familie, națiune, credință și libertate. Va fi un sistem prin care membrii noștri de partid votează. Vom avea probabil din luna februarie până în luna iunie candidați la prezidențiale care se luptă pentru desemnarea din partea AUR. Și vom vedea. O să mă gândesc și eu cu cine votez ca să reprezinte AUR la alegerile prezidențiale, pentru al nostru candidat, al AUR, merge în turul doi.

Moderator: O condiție pentru domnul Geoană ar fi să se înscrie în partid sau l-ați putea susține și din postura de candidat independent? 

George Simion: Nu luăm în calcul susținerea domnului Mircea Geoană. 

Moderator: Că așa mi s-a părut, că la un moment dat, dacă situația o impune, mergeți și cu domnul Geoană. 

George Simion: Eu am toate variantele din lume pe masă și, spre deosebire de ceilalți președinți de partid, noi suntem uniți în AUR. 

Moderator: Permiteți-mi să nu vă cred că nu v-a căutat domnul Geoană. 

George Simion: Pe mine mă sună multă lume. 

Vedeți video de la minutul 22: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.