Cel mai recent SONDAJ privind intențiile de vot din SUA: Donald Trump are șanse mai mari ca Joe Biden să câștige alegerile prezidențiale de anul acesta


Cel mai recent SONDAJ privind intențiile de vot din SUA: Donald Trump are șanse mai mari ca Joe Biden să câștige alegerile prezidențiale de anul acesta

Sondajul național realizat de Marquette Law School, făcut public săptămâna aceasta, arată că Donald Trump este alegerea a 51% dintre alegătorii înregistrați, iar președintele Joe Biden este alegerea a 49% dintre ei. 

Luând în considerare potențialii alegători, sprijinul lui Trump a crescut cu un procent, la 52%, în timp ce al lui Biden a scăzut cu un procent, la 48%. 

Aceste rezultate includ alegătorii care au spus inițial că vor vota pentru altcineva sau nu vor vota, dar apoi li s-a cerut să își exprime preferința dacă trebuie să aleagă doar unul dintre cei doi candidați. La întrebarea inițială, 13% au spus „altcineva” sau că nu vor vota. 

Inițial, Trump a primit sprijinul a 45% dintre intervievați, iar Biden a fost alegerea inițială a 42% dintre ei. 

Cei care au declarat că o să îl voteze pe Trump au motivat alegerea lor prin modul în care fostul președinte abordează problemele legate de imigrație, securitatea granițelor și economie, iar susținătorii lui Biden prin chestiuni referitoare la politica față de avort, asistență medicală și serviciile de securitate socială. 

Sondajul a fost realizat în perioada 5-15 februarie 2024, intervievând 882 de alegători înregistrați la nivel național, cu o marjă de eroare de +/-4,5 puncte procentuale. Pentru alegătorii probabili, dimensiunea eșantionului este de 706, cu o marjă de eroare de +/-5 puncte procentuale – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.