Procurorii ”anticorupție” și violul. O istorie recentă ce se vrea îngropată


Procurorii ”anticorupție” și violul. O istorie recentă ce se vrea îngropată

Zilele curente, cică va fi numit un nou procuror general. Prin târg, se rostește cu glas tare și numele lui. Sincer, eu n-am reținut acel nume, căci NU m-a interesat niciodată. Însă n-am uitat o trebușoară de-a acelui viitor procuror general, făcută de el ceva mai devreme.

Dar să le luăm pe rând.

În noaptea de 27-28 decembrie, trei-patru ani în urmă, posibilul viitor procuror general se afla în funcția de (of, ce lung mai sună!)

interimar al adjunctului procurorului șef anticorupție. Tare!

Tocmai venise un procuror general nou (Stoianoglu, se pare). Acesta îl destituie din funcție pe interimarul „anticorupt” și îi înmânează „Dosarul miliardului”. Să se ocupe numai de acest document sonor și așteptat în societate. Să dezlege toată mașinăria celor cu mâna în buzunarul oamenilor. Să identifice toți făptașii. Responsabilitate mare! 

Numai că cel cu responsabilitatea a început să tragă chiulul, să mimeze investigația, dar și să se ocupe de treburile sale. Șefii au observat și s-au supărat. 

Pentru încălcări grave de serviciu în procesul investigației dosarului de rezonanță, procurorul general îi intentează tocmai 4 (patru!) proceduri disciplinare, care pot fi găsite și astăzi la CSP (Consiliul Superior al Procurorilor).

Însă i-a sărit în ajutor virusul! A început pandemia și s-au suspendat ședințele CSP. Mai târziu, au fost reluate, firește, dar expiraseră, deja, niște termene rezonabile și de alt gen. Dar și procurorul general fusese destituit, între timp. Așa că, fostul interimar de la anticorupție și posibil viitor procuror general a scuturat din umeri învingător.

Complice la viol sau cum beau procurorii

Așadar, noaptea de 27-28 decembrie, trei-patru ani în urmă, la Chișinău, se anunțase una furtunoasă. Orașul vuia de serate corporative, restaurantele pline de petrecăreți, cuminți și mai puțini cuminți, băutori și mai puțin băutori, și chiar norocoși, dar și mai puțin norocoși.

Viitorul procuror general al întregii Moldove din stânga râului, se pare, întrunea câte o calitate din toate oximoroanele acestea: mai puțin cuminte, mai mult băutor și, chiar, mai departe de noroc. Judecați și Dvs!

Își alege el o ceată de băieți și fete din procuratura Anticorupție (!), planifică orele nopții și restaurantul, apoi pleacă încolo cu toții la chileală. (A doua zi era sâmbătă, a treia zi, duminică – vreme de ajuns pentru a ieși din mahmureală.) 

Au băut și au cântat, au jucat și au dansat, de s-a încins în horele procurorilor toată lumea din jur, uneori și chelnerii. Veselie mare! Până la urmă, șeful veseliilor, adică viitorul procuror general se ia, tot acolo, de prieten cu doi flăcăi frumoși, cărora le-a promis ceva. Au mai adus și aceștia câte o șampanie pentru fiecare persoană anticoruptă, au mai băut, grămadă, vreo câteva coniacuri și o vodcă mare de 3 litri, apoi încă ceva, au mâncat plăcinte cu mărar... până cineva dintre cei mai slăbuți a picat!

Veriga slabă s-a întâmplat să fie o tânără procuroare (așa i se scria în CV, după feminizarea titlurilor, la vremuri bune).

Deși n-a băut cât șeful ei, aceasta a ajuns la o anumită incapacitate cognitivă și, mai ales, de echilibru. Numai bună pentru cei doi prieteni noi ai șefului, care le face din ochi: „E a voastră!” Flăcăii o ridică ușurel de la locul ei, o mai iau în brațe, o mai ridicä pe umeri, o mai duc cu picioarele înainte... Chiar și un pantof i-au pierdut, ieșind după prag.

Bine că, în toată vremea asta, viitorul procuror general i-a însoțit pe toți trei. Faptul în cauză poate fi văzut în imaginea alăturată.

Mai mult, anume el, important procuror anticorupție, a găsit pantoful fetei, căci era iarnă și nu putea s-o lase desculță nici pe jumătate. Îi așază frumos încălțămintea pe picior și ordonă vlăjganilor: 

- Plecați, băieți, dar fiți atenți! și îi urmărește cu privirea până prietenii săi o introduc pe tânăra inconștientă, direct în taxi, apoi pleacă toți într-o direcție.

Poliția n-a căutat mult, căci flăcăii erau prieteni ai șefului „anticorupt”

A doua zi, tânăra angajată a Procuraturii s-a trezit goală-goluță în casă străină. Pe stânga, doarme unul dezbrăcat, pe dreapta, altul, la fel... 

Cheamă poliția și se declară violată. Și avea toată dreptatea, căci, noaptea ei de coșmar s-a produs, fără ca ea să-și dea acordul. Au prins-o în acea stare, ce n-o mai avuse niciodată în viață, i-a căzut cunoștința, i s-au atrofiat puterile, fiind violată. Dar să mai fie și violată de doi bărbați de-o dată, pe lângă toate..?

Altfel spus, violatorii au fost ridicați și ei din culcușul lor cald, de data asta, de către polițiști, și conduși la locul de detenție, de unde, nu știu dacă au mai ieșit până astăzi.

Se mai vorbește prin târg că, procurorul „anticorupt” și, posibil, viitor procuror general al Moldovei ne-românești, dar aproape europene, cică, își petrece weekend-urile, iar uneori și serile, tot pe la munte sau prin Delta Dunării, căci și pe acolo restaurantele sunt bune.

Mai deunăzi sau mai în vară, a fost văzut în Deltă, în fruntea unei coloane de vreo 77 de mașini, în fiecare din ele, femei și iar fete tinere.

Viață de procuror!

Am putea în curând să mai exclamăm și: viață de PROCUROR GENERAL!!!

Dar îmi vine altceva pe limbă...

Se „alege” un nou procuror general, în fața unei țărișoare, deși strâmbe, dar totuși vie, iar presa tace…! De parcă totul merge ca programat!

Nu mai auzi glăscioarele „formatorilor de opinie”, nu mai vezi penițe de „investigatori”, nu-și aduce aminte nimeni de serata corporativă a procurorilor, încheiată cu dosar penal de viol... Doar primesc cu toții bani (probabil, bani mulți) de undeva, înghit și tac, tac și înghit.

Adică, a trebuit să vin eu încoace, de la 2000 de kilometri distanță, ca să citesc ziarele de aici, ca să trag clopotele. Dar eu vin și cu niște întrebări firești:

1. Dacă viitorul procuror general încalță o tânără, ca s-o predea „la pachet” unor violatori antisociali, ce fel de procuror (general) va fi el?

2. Dacă acest procuror arată a fi părtaș la o infracțiune extrem de gravă, dar mușamalizează totul pe cât poate, ce va mai ascunde el când va ajunge în marele fotoliu?

3. Dacă procurorul candidat deprins să trăiască pe picior larg a trecut filtrele vremurilor bune, cât de tare se va dezlega el, când îi va judeca pe alții?

Răspunsul poate să-l găsească oricine.

Eu doar i-aș invita la discuție pe oamenii versați, pe cei cinstiți, pe procurorii din sistem, care nu sunt indiferenți de sincopele găunoase de lângă ei.

Dar cel mai mult aș apela către căpitanii vremurilor bune: 

- Băi, voi încotro mergeți cu asemenea ritmuri „europene”? Puteți lega niște lucruri, atunci când vă puneți „filtrele” în aplicare? Cum să numiți un procuror general cu atâtea cozi negre în (rück)sacul său..?

---

Notă: Un video cu procurorii și violatorii la corporativa de câțiva ani în urmă, puteți găsi pe internet sub titlul „O angajată a procuraturii a fost violată...” (detalii AICI). Mai poate fi vizionat și în alte locuri, însă cu greu, întrucât a fost șters de pe multe site-uri iar pe YouTube nu mai e de găsit. Din acea înregistrare am făcut captura foto prezentată undeva mai sus. În ea se regăsesc doi violatori, o tânără fără cunoștință și un posibil viitor procuror general.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.