VIDEO George Simion s-a făcut de râs la Washington exact în domeniul în care spune că a absolvit un master. Gafa monumentală făcută de președintele AUR la CPAC 2024: "Spre deosebire de Germania, noi am experimentat pericolul totalitarismului"


VIDEO George Simion s-a făcut de râs la Washington exact în domeniul în care spune că a absolvit un master. Gafa monumentală făcută de președintele AUR la CPAC 2024: "Spre deosebire de Germania, noi am experimentat pericolul totalitarismului"

Prezent la Washington pentru a participa la conferința CPAC 2024 - Conservative Political Action Conference, președintele AUR George Simion nu a ratat ocazia de a se face de râs. Deși a trecut în CV că a absolvit un program de masterat la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, tema sa de cercetare fiind "Crimele comunismului", George Simion a comis o gafă monumentală chiar în domeniul în care pretinde că s-a specializat. 

Acordând un interviu pentru o publicație americană, George Simion a declarat că România, spre deosebire de Germania, a experimentat de-a lungul istoriei pericolul totalitarismului, motiv pentru care SUA pot învăța din experiența prin care a trecut poporul român. Astfel, George Simion a reușit ca în câteva secunde să șteargă cu buretele atât experiența avută de germani în perioada regimului totalitar nazist, cât și de cei din Republica Democrată Germană în perioada regimului totalitar comunist, când Stasi, agenția de poliție secretă a statului cu pricina, s-a bazat pe o rețea de la 500.000 până la 2.000.000 de colaboratori, precum și pe 100.000 de angajați obișnuiți. În acea perioadă, Stasi a făcut dosare pentru aproximativ 6.000.000 de cetățeni est-germani - mai mult de o treime din populație.

Mai mult, deși România are un parteneriat strategic solid cu SUA indiferent de partidul din care provine administrația de la Washington, președintele AUR a asemănat politica dusă de administrația Biden cu cea experimentată de români în perioada comunistă, afirmație disproporționată ce denotă, din nou, o lipsă crasă de cunoaștere a istoriei, de altfel, recente. 

Redăm o parte din declarațiile făcute de George Simion în SUA: 

- Libertatea este cea mai atacată valoare în aceste zile. Nu mai avem alegeri libere, nu mai avem democrație, nu mai avem libertate de exprimare. Decădem ușor, ușor. Ne pierdem libertatea. Am învățat că pentru libertate trebuie să te lupți în fiecare zi. 

- Am venit aici pentru a ne împărtăși experiența și să scoatem Statele Unite din mâinile democraților, pentru că ei sunt în stare să facă cu voi ceea ce s-a întâmplat cu noi, în 50 de ani de totalitarism. 

- Este important ca America să înțeleagă pericolul totalitarismului. Americanii nu au această experiență. Noi, maghiarii, polonezii, spre deosebire de Germania și Franța, am experimentat pericolul totalitarismului. 

Vedeți video de la minutul 2:10 (sursa: AUR Marea Britanie - TikTok): 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.