Puterea, abuzul de alcool și miliardele furate de la poporul rus i-au luat mințile. Cum s-a transformat ex-președintele Rusiei, Dmitri Medvedev, dintr-un închipuit ,,liberal”, în cel mai odios ,,Z-patriot” care incită zilnic la genocid


Puterea, abuzul de alcool și miliardele furate de la poporul rus i-au luat mințile. Cum s-a transformat ex-președintele Rusiei, Dmitri Medvedev, dintr-un închipuit ,,liberal”, în cel mai odios ,,Z-patriot” care incită zilnic la genocid

Cândva, ex-președintele Federației Ruse, Dmitri Medvedev, avea atât în Occident cât și în Rusia o anumită reputație de ,,liberal” (ori, cel puțin, așa își închipuia individul că avea). Pe timpuri, Medvedev se lăuda că este întotdeauna ,,în trend” cu ultimele lansări de produse occidentale precum modelele de telefoane ale companiei americane Iphone, mânca burgeri, uneori împreună cu Barack Obama, la cele mai cunoscute restaurante occidentale de tip fast-food – McDonalds și Burger King – detalii AICI.  

De asemenea, Medvedev le promitea cetățenilor ruși un regim de călătorie fără vize în Europa, vorbea despre relansarea relațiilor dintre Federația Rusă și Casa Albă, mergea regulat în statele europene, participând la o serie de conferințe și evenimente etc. Dacă veți citi presa din anii 2008-2010, veți putea observa că jurnaliștii care scriau despre Rusia acelor ani îl considerau un politician mai ,,liberal” decât ,,fratele său mai mare”, Putin. 

Citatul favorit al lui Medvedev, pe care îl rostea adesea, dându-și impresii, era următorul: ”Libertatea este întotdeauna mai bună decât nelibertatea!” (l-o fi uitat astăzi?!) 

Dar toate acestea s-au întâmplat până la revenirea lui Putin în politica de vârf a Kremlinului, de unde, de altfel, nu dispăruse niciodată. După ce nu a mai pupat funcția de președinte al Rusiei, sau vreo altă funcție la fel de importantă, fiind pus, conform unor experți, la ,,murat” de către Putin, în perspectiva unei ,,relansări”, iată că lui Medvedev i s-a terminat inspirația, iar de atunci a ieșit în evidență printr-o serie de elucubrații și sfaturi bizare pentru cetățenii ruși. Unele dintre ele ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns, de exemplu asta: ,,Bani nu sunt, dar voi țineți-vă bine aici!”, li s-a adresat Medvedev unor pensionari din Crimeea ocupată, pe care o vizitase în 2016 – detalii AICI

Totuși, după începerea războiului genocidar și de ocupație al Federației Ruse în Ucraina, pe 24 februarie 2022, Medvedev, al doilea pitic de la Kremlin după Putin, și-a dat complet arama pe față, iar astăzi instigă zilnic la sporirea politicilor genocidare împotriva ucrainenilor, ba chiar și la extinderea acestora mult dincolo de granițele statului ucrainean. De mai bine de doi ani, Medvedev îi atacă în cei mai mizerabili termeni pe liderii lumii libere, deși în trecut a stat la aceeași masă de negocieri cu unii dintre ei, sau la… restaurant – detalii AICI.  

,,Jdunovii (termen de argou desemnându-i pe ucrainenii din zonele ocupate care așteaptă revenirea armatei ucrainene – n. red.) din noile regiuni ale Rusiei trebuie trimiși la reeducare în lagărele siberiene” (detalii AICI) a declarat el. 

Sau: ”Vom transforma Londra, Kyivul și Berlinul în cenușă radioactivă”.

”Ucrainenii sunt maloruși – ruși mici”.

”Yankeii vor plăti scump”.

”Ucraina este un Banderareich”.

”Liderii Ucrainei sunt niște naziști narcomani”.

”Când relațiile noastre cu Occidentul se vor normaliza, actualii politicieni de acolo fie vor pleca în istorie, unii vor dispărea, iar alții, cum îmi place mie să spun, pur și simplu vor zdohni” – detalii AICI

Acestea sunt doar câteva dintre amenințările, inepțiile execrabile și acuzațiile de om smintit lansate de Medvedev în spațiul public după 24 februarie 2022. 

Culmea cinismului lui Medvedev se poate observa și din recentele declarații pe care le-a făcut în fața ”presei” rusești de propagandă, unde a spus că Yulia Navalnaia, soția lui Alexey Navalnîi, ar fi ,,bucuroasă” de moartea soțului ei, și că, ea ,,demult a așteptat acest moment, pentru a ieși din anonimatul soțului, și a atrage toată atenția de partea sa”. 

Dar, aceste abjecții lansate nu sunt deloc întâmplătoare – pe când se afla în libertate, Alexei Navalnîi realizase o investigație privitoare la averile și palatele somntuoase de sute de milioane de euro, sau chiar miliarde, ale ex-președintelui Medvedev (,,Он вам не Димон” – El nu vă este vouă Dimon –(diminutiv la Dima, Dmitri). Sigur, în Rusia nu era un secret că slugoii și oligarhii regimului Putin precum Medvedev au în conturi miliarde de euro furate de la poporul rus, însă, odată cu investigația lui Navalnîi, văzută de peste 40 milioane de oameni, piticul nr. 2 de la Kremlin a prins o pica viscerală pe opozantul ucis recent de Putin (puteți urmări investigația AICI)

Nu de puține ori, din pricina lucrurilor ieșite din comun care ies din gura lui, Medvedev a fost acuzat că abuzează de alcool înainte de a le spune sau scrie pe Telegram, o chestier tipic rusească. 

De altfel, într-o postare pe rețele, Medvedev amenința că ,,va termina” foarte rapid Finlanda. Finlandezii nu au ezitat să-l ironizeze. Aceștia au creat o serie de meme-uri pe Internet prin care arătau că tot ce poate ,,termina” Medvedev este o sticlă de vodcă Finlandia. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.