Ziua deținuților politici anticomuniști. Manifestări la București, la Memorialul Rezistenței Anticomuniste – „Aripi”. Veșnica lor pomenire!


Ziua deținuților politici anticomuniști. Manifestări la București, la Memorialul Rezistenței Anticomuniste – „Aripi”. Veșnica lor pomenire!

Sâmbătă 9 Martie 2024 – Ziua foștilor deținuți politici anticomuniști – a fost cinstită, la București, printr-o ceremonie oficială la Memorialul Rezistenței Anticomuniste din România – ”Aripi”. 

S-a ținut o slujbă religioasă de pomenire a sufletelor celor ce s-au sacrificat pentru libertatea și demnitatea poporului român, după care a avut loc festivitatea depunerii de coroane. 

Au participat instituții ale statului și organizații civice ale luptătorilor anticomuniști și ale urmașilor acestora. Au fost prezenți deținuții politic: Octav Bjoza (fost președinte AFDPR), Sergiu Rizescu, Mirel Stănescu și Ileana Budimir. Din partea Fundației Ion Gavrilă Ogoranu a fost depusă o coroană de flori de către o delegație alcătuită din: Ioana Dobrescu, Florian Cristache, elevul Vlad Țăranu și Florin Dobrescu. 

monument-aripi-alexandru-dobre
(Memorialul ”Aripi” / sursa foto: Mediafax)

La ora 14.00, tot la Memorialul "Aripi" a avut loc un spectacol, organizat de Frăția Ortodoxă Sf M. M. Gheorghe, în care formația Familiei Udrea, dar și alți copii și tineri, au interpretat melodii pe versuri ale poeților din temnițele comuniste. 

Au vorbit foștii deținuți politici Zoe Rădulescu și Mirel Stănescu. Din partea Fundației ”Ion Gavrilă Ogoranu” a luat cuvântul Florin Dobrescu. 

Veșnică pomenire martirilor și eroilor care s-au împotrivit leviatanului roșu! Veșnică pomenire tuturor victimelor dictaturii comuniste! 

Exemple am tot avut, e numai vina noastră că nu le urmăm.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.