Dronele Ucrainei au lovit trei mari rafinării rusești, afectând cel puțin 12% din capacitatea Rusiei de prelucrare a petrolului / Rușii, terorizați de „stolurile” de drone ucrainene care pătrund tot mai adânc în interiorul teritoriului rusesc


Dronele Ucrainei au lovit trei mari rafinării rusești, afectând cel puțin 12% din capacitatea Rusiei de prelucrare a petrolului / Rușii, terorizați de „stolurile” de drone ucrainene care pătrund tot mai adânc în interiorul teritoriului rusesc

Dronele ucrainene au lovit trei rafinării de petrol în interiorul teritoriului rusesc, în ultimele zile, operațiunea de succes a Kievului fiind caracterizată de tiranul Vladimir Putin drept o încercare de a perturba apropiatele alegeri prezidențiale.

La 13 martie, un atac cu dronă a provocat un incendiu la uzina Rosneft PJSC din Riazan, în apropiere de Moscova (foto sus), una dintre cele mai mari instalații de prelucrare a țițeiului din țară. 

Un alt atac cu dronă a oprit activitatea la rafinăria mai mică Novoshakhtinsk din sudul regiunii Rostov.

Aceste incidente, împreună cu un atac similar la uzina Norsi a Lukoil PJSC pe 12 martie, au provocat perturbări semnificative, relatează Bloomberg, citat de The Kyiv Independent. 

Cele trei instalații lovite de drone ucrainene în ultimele zile reprezintă aproximativ 12% din capacitatea de prelucrare a petrolului din Rusia.

Ucraina a folosit mai des, în ultima vreme, drone pentru a lovi instalații petroliere rusești importante de la Marea Neagră la Marea Baltică.

Rusia a afirmat că ar fi doborât 65 de drone ucrainene deasupra teritoriului său în cursul nopții și al dimineții de 13 martie. Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale ar fi interceptat o dronă deasupra regiunii Leningrad, una deasupra regiunii Riazan, opt deasupra regiunii Briansk, opt deasupra regiunii Kursk, 12 deasupra regiunii Belgorod și 35 deasupra regiunii Voronej.

Loviturile ucrainene în regiunile rusești „au ca scop să perturbe alegerile și să interfereze cu ele", a susținut Putin într-un interviu acordat serviciului de presă de stat RIA Novosti. „Un alt obiectiv este acela de a obține un fel de atu într-un posibil proces de negociere".

Cetățenii ruși vor vota în cadrul alegerilor prezidențiale programate între 15 și 17 martie. Fără să aibă un contracandidat serios în „cursa” pentru Kremlin, Vladimir Putin candidează pentru a cincea oară la președinție, încercând să-și prelungească domnia cu încă șase ani - până cel puțin în 2030. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.