Elon Musk a recunoscut că ia ketamină, medicamentul care, luat în exces, l-a ucis pe actorul Matthew Perry


  • ACP
  • Mar 19, 2024 13:00
  • 431
Elon Musk a recunoscut că ia ketamină, medicamentul care, luat în exces, l-a ucis pe actorul Matthew Perry

Elon Musk a vorbit deschis într-un interviu despre faptul că a luat ketamină prescrisă de medic pentru a-și trata depresia, sugerând că utilizarea medicamentului nu reprezintă o problemă pentru investitorii Tesla. Musk a spus că el consideră anestezicul util atunci când suferă de un "cadru negativ de spirit", de o "stare chimică negativă" .  

"Sunt momente când am... depresie care nu este legată de nicio știre negativă, iar apoi ketamina este utilă pentru a mă scoate din starea de spirit negativă", a spus Musk în timpul unui interviu difuzat luni pe rețeaua X. 

Întrebat dacă consideră că a abuzat vreodată de drog, miliardarul american a spus că nu crede acest lucru și că ia doar o "cantitate mică", rar, cam o dată la două săptămâni. 

"Dacă ai folosit prea multă ketamină, nu poți cu adevărat să duci nimic la bun sfârșit și eu am mult de lucru – de obicei am zile (de muncă) de 16 ore. Este normal pentru mine", a explicat Musk. 

El a menționat că nu sunt afectate contractele sale guvernamentale sau percepțiile investitorilor de pe Wall Street de consumul său de ketamină. 

"Tesla valorează aproximativ la fel de mult ca restul industriei auto la un loc... Asta e destul de bine. Am avut cea mai bine vândută mașină de pe Pământ anul trecut. Deci, din punctul de vedere al investitorilor, dacă iau ceva, ar trebui să-l iau în continuare”, a continuat Musk. 

Musk a mai discutat în trecut despre utilizarea ketaminei, care poate fi prescrisă de medici pentru a trata depresia și durerea, pentru că a crezut că ar putea ajuta alți oameni, a mai spus miliardarul în interviu. Ce nu a subliniat el este faptul că acest medicament poate fi foarte periculos când este utilizat în exces, cum a fost în cazul actorului Matthew Perry, mort din cauza "efectelor acute ale ketaminei", conform raportului medicului legist. (sursa: Reuters)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.