VIDEO Fostul pușcăriaș Adrian Severin o amenință fără perdea pe ministra de Externe Luminița Odobescu: "Pentru securitatea personală a domniei sale" i se recomandă să treacă de partea Rusiei. Infractorul pro-rus o avertizează că e "capul unei liste" a celor ce vor fi trași la răspundere


VIDEO Fostul pușcăriaș Adrian Severin o amenință fără perdea pe ministra de Externe Luminița Odobescu: "Pentru securitatea personală a domniei sale" i se recomandă să treacă de partea Rusiei. Infractorul pro-rus o avertizează că e "capul unei liste" a celor ce vor fi trași la răspundere

Adrian Severin, fost ministru de Externe al României pentru o perioadă de un an și, printre altele, fost deținut vreme de doi ani, a făcut zilele trecute o serie de afirmații amenințătoare la adresa ministrului de resort în funcție, Luminița Odobescu. Vorbind pentru oficina pro-rusă BZI Iași într-un registru specific teroristului moscovit Dmitri Medevedev, fostul rezident al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Adrian Severin, a avertizat că are un mesaj care, a spus el, ar fi bine să-i fie transmis doamnei ministru "pentru securitatea personală a domniei sale".


Mesajul este simplu, în următoarea cheie: ministra de Externe trebuie să renunțe rapid la post sau să adopte atitudini contrare celei pe care o are în prezent, când susține direcția întregii lumi civilizate, în acord cu marea majoritate a românilor, condamnând invazia rusă și susținând dreptul Ucrainei de a se apăra. Altfel spus, domnul Severin transmite explicit că doamna ministru ar face bine să treacă de partea Moscovei și apropiaților săi, dacă nu vrea să demisioneze. Pentru că dacă nu va face asta, va fi adusă în fața instanțelor atunci când - spune fostul ministru și condamnat pentru corupție - "o anumită schimbare în situația internațională se va petrece" și "se vor căuta responsabili pentru dezastrul acestei politici externe". Schimbarea neputând fi, în logica lui Severin, decât o victorie a Rusiei în Ucraina și abandonarea țărilor din Estul Europei de către NATO. Listele cu cei ce urmează a fi aduși în fața instanțelor ar fi deja făcute, mai spune el, fără să specifice însă despre ce instanțe ar fi vorba, de vreme ce nimic din poziția oficială a României, susținută de Ministerul de Externe, nu este împotriva intereselor românilor. Din contră. Severin explică doar că aducerea în fata instanțelor s-ar datora faptului că doamna ministru se află "pe unul dintre capetele listei celor care vor fi făcuți țapi ispășitori pentru ceea ce se întâmplă în politica noastră externă". Ce nu spune el e dacă listele sunt făcute chiar la Moscova, dar oricum se înțelege bine din text că sunt făcute spre satisfacția acesteia, care a amenințat de atâtea ori România în ultimii ani.

Dacă nu ar reprezenta o amenințare clară la adresa unui demnitar român, cele spuse de Adrian Severin ar fi doar o înșiruire de aiureli pentru un public mai puțin înzestrat cu capacități de recunoaștere a realității. Însă, atât timp cât circulă nestingherite în spațiul public amenințările oamenilor Moscovei și nu se ia atitudine împotriva celor care le lansează, e de așteptat că aceștia să crească intensitatea demersului de descurajare a românilor. Iar în războiul propagandistic lansat împotriva noastră de Moscova, non-combatul ar fi pentru noi, pentru țara noastră, cea mai rea atitudine posibilă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.