GALERIE FOTO. Cum arată casa Elisabetei Rizea în această primăvară. Haideți să o salvăm și să o transformăm în memorial al rezistenței armate anticomuniste!


GALERIE FOTO. Cum arată casa Elisabetei Rizea în această primăvară. Haideți să o salvăm și să o transformăm în memorial al rezistenței armate anticomuniste!

A început o nouă campanie de strângere de fonduri pentru salvarea casei Elisabetei Rizea din Nucșoara în vederea transformării acesteia în memorial al rezistenței armate anticomuniste. 

Realizate numai și numai cu ajutorul donațiilor primite din partea unor români inimoși, lucrările au început în urmă cu aproape 4 ani. Cu eforturi mari – având în vedere prețul ridicat al materialelor – s-au finalizat două etape esențiale. 

În primul rând s-au făcut lucrări de drenare în curte, stabilizându-se fundația casei. În al doilea rând, a fost recondiționată lemnăria prispei, care amenința să se prăbușească, trăgând după ea întreaga fațadă. 

În prezent, prioritatea este recondiționarea acoperișului cu materiale tradiționale, necesarul financiar ridicându-se la suma de aproximativ 10.000 de euro.

Întregul proiect – transformarea locuinței în casă memorială, deopotrivă cu amenajarea corespunzătoare a curții – presupune costuri de peste 160.000 euro. 

De proiect se ocupă Bogdan Vârvoreanu, strănepotul Elisabetei Rizea, care a depus și depune mari eforturi pentru ca lucrările să înainteze. 

Anul trecut, profesorul de istorie Cătălin Nedelcu (cercetător neobosit al partizanilor din gruparea Arnăuțoiu și al detenției comuniste în genere) a lansat pe platforma sprijină.ro o campanie pentru salvarea și restaurarea casei Rizea. Suma strânsă a fost de 15.105 lei. 

Anul acesta, Cătălin Nedelcu a lansat o nouă campanie cu același scop – vă invităm să donați AICI. Haideți să ajutăm memoria să învingă uitarea! 

Donațiile vor intra în contul Asociației ”Elisabeta Rizea”, înființată de Bogdan Vârvoreanu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.