Scriitorul și etnologul Gheorghiță Ciocioi: Dacă va împărtăși așa-zisa ”ortodoxie” a ”lumii ruse”, poporul român NU va mai fi ortodox și va dispărea din istorie! / O completare la avertismentul regretatului părinte Iustin Pârvu


Scriitorul și etnologul Gheorghiță Ciocioi: Dacă va împărtăși așa-zisa ”ortodoxie” a ”lumii ruse”, poporul român NU va mai fi ortodox și va dispărea din istorie! / O completare la avertismentul regretatului părinte Iustin Pârvu

Doctor în filologie, scriitor, etnolog, publicist și traducător, Gheorghiță Ciocioi îl citează pe părintele Iustin Pârvu, pe Facebook, care a avertizat odinioară: ”Dacă poporul român nu va mai fi ortodox va dispărea din istorie!”. Ciocioi completează avertismentul: ”Dacă va împărtăși ‹orodoxia› lumii ruse, așijderea”

Anterior, Gheorghiță Ciocioi explicase următoarele: ”A nu mai fi ortodox înseamnă, cumva, a nu mai fi român. (Fără doar și poate, mulți nu vor fi de acord cu această referire la ‹plămada› noastră - religioasă, culturală, istorică etc. - ca neam).

A împărtăși ‹ortodoxia› de astăzi a Patriarhiei Moscovei înseamnă a nu mai rămâne ortodox.

Așadar, a nu mai fi român...” – detalii AICI

Mărturisitorul Iustin Pârvu 

Noaptea dintre 14 și 15 mai a anului 1948 a fost ”noaptea cea mai odioasă, cea mai criminală pentru istoria politică și socială a României”, puncta regretatul părinte Iustin Pârvu (mai multe detalii pe doxologia.ro), referindu-se la începutul marilor valuri de arestări staliniste. În acea noapte de groază, tânărul de odinioară a fost arestat sub acuzația că făcea parte dintr-o organizație anticomunistă. Va fi condamnat la 12 ani de temniță, deși NU existau fapte / delicte reale care să justifice așa ceva. Vorbim despre o victimă nevinovată.  

Parintele-Justin-Parvu-18-foto-Cristina-Nichitus-Roncea-666x335-1
(Părintele Iustin Pârvu)

Va trece prin penitenciarele Suceava, Aiud și Gherla, dar și prin lagărele de muncă forțată de la Baia Sprie, Cavnic, Periprava și Culmea, trudind cu pușca-n coaste. La expirarea detenției, considerat de nereeducat, a mai primit un spor de pedeapsă de 4 ani.    

”Îmi amintesc că, la un moment dat, ne-au aliniat pe toți și ne-au întrebat care dintre noi mai crede în Dumnezeu. Am pășit în față și am mai căpătat un spor de pedeapsă”, mărturisea părintele, cu smerenia care l-a caracterizat întreaga viață. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.