Operațiune specială pregătită în laboratoarele Kremlinului: compromiterea ReUnirii legitime cu Basarabia noastră. De ce ”marii patrioți ai neamului” s-au găsit să amestece dosarul basarabean cu cel nord-bucovinean, deși acestea comportă dimensiuni absolut diferite


Operațiune specială pregătită în laboratoarele Kremlinului: compromiterea ReUnirii legitime cu Basarabia noastră. De ce ”marii patrioți ai neamului” s-au găsit să amestece dosarul basarabean cu cel nord-bucovinean, deși acestea comportă dimensiuni absolut diferite

În România și în Basarabia noastră a început, de ceva timp, o stranie și absurdă operațiune specială mediatică menită să compromită definitiv dezideratul ReUnirii celor două state românești, ducându-l în derizoriu. În spatele acestei operațiuni stau mai mulți așa-ziși ”unioniști” (travestiți astfel pe mai vechiul model Iurie Roșca) atât de la București, cât și de la Chișinău. Partitura e rusească prin excelență. 

În realitate putiniști priniși în siajul Estului, acești ipochimeni (unii sunt actuali și foști parlamentari / miniștri la Chișinău și la București, pe alții îi știți foarte bine și nici nu merită să le cosemnăm numele) lansează tot felul de idei cretine despre cum ar trebui România, ori, culmea, chiar și Republica Moldova, să profite de genocidul pe care îl comite Rusia în Ucraina, și să anexeze, într-un fel sau altul, niște teritorii de la aceasta. 

Bizareriile lor, tipice laboratoarelor de la Kremlin, includ idei de genul: intervenția Armatei Române pe teritoriul constituțional al Ucrainei, ultimatumuri către Ucraina, pentru ca aceasta să cedeze României teritoriile pe care le-am pierdut prin Pactul-Ribbentrop Molotov (anexate de ruși, nu de ucraineni), ori așa ceva, trebuie să punctăm, numai unor semidocți le-ar putea trece prin cap. 

Luați în calcul cazul Poloniei – istoric, Varșovia susține că are o ditamai Galația în Ucraina, însă i-a auzit cineva pe oficialii polonezi cu deliruri revanșarde în plin război rusesc de ocupație, deliruri care nu ar putea servi la nimic altceva decât expansiunii Kremlinului?  

Și marota unui așa-zis ”schimb de teritorii” comportă tot o partitură kremlinopată. Cât despre cei care perorează pe marginea unei așa-zise cedări a nordului Bucovinei către Republica Moldova, ei trebuie să știe că această regiune nu a avut nicio legătură cu Basarabia noastră. Bucovina, inclusiv partea sa nordică, a fost anexată la Imperiul Habsurgic în 1774 (din 1867, la Austro-Ungaria), iar din 1918 și până la 1940 a reprezentat o regiune distinctă a României noastre Întregite, fără a fi unită administrativ cu Basarabia, care avea propria organizare. După anexările sovietice (adică rusești) ale provinciilor noastre, nordul Bucovinei nu a avut nici atunci vreo legătură administrativă cu RSSM.

Amestecarea cu rea-voință a celor două dosare

,,Includerea” nordului Bucovinei, dar și a altor teritorii aflate între granițele actuale ale Ucrainei în discuțiile despre inevitabila Unire a Republicii Moldova cu România, nu face decât să compromită și să ducă în derizoriu întregul proiect unionist. Este cât se poate de clar că această operațiune de compromitere a fost gândită la Moscova. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.