EXCLUSIV România, corigentă în NATO din cauza USL. Daniel Uncu ia la țintă comasații pe tema insuficientelor cheltuieli destinate Apărării: "Ați înnebunit?! Este vorba despre trădarea intereselor naționale!"


EXCLUSIV România, corigentă în NATO din cauza USL. Daniel Uncu ia la țintă comasații pe tema insuficientelor cheltuieli destinate Apărării: "Ați înnebunit?! Este vorba despre trădarea intereselor naționale!"

Comentând informația conform căreia România a cheltuit în 2023 doar 1,6% din PIB pentru Apărare, vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, candidat la alegerile europarlamentare din acest an, a declarat, într-un interviu acordat publicației noastre, că, inclusiv prin prisma războiului pe care Rusia îl poartă în proximitate, factorii de decizie de la București se fac vinovați de "trădarea intereselor naționale" prin neîndeplinirea obiectivului asumat la nivelul NATO, de alocare anuală a minim 2% din PIB pentru cheltuieli militare. 

"Până acum câteva luni de zile, pe platforme precum Statista, România figura cu aproximativ 2,4% alocare din PIB pentru Apărare. Astfel, eu vin și întreb, guvernanții ăștia ai noștri au înnebunit?! Înțeleg că de obicei este vorba despre prostie, incompetență, delăsare, analfabetism funcțional, dar cum poți să lași în piața publică o asemenea cifră, care evident că a ajuns și la NATO, în condițiile în care tu știi foarte bine că nu ai avut în vecii vecilor 2,4%, în condițiile în care abia dacă ai avut în 2020 un procent în jur de 2%, în perioada guvernării Orban?! Iar acum aflăm că din acei 2%, nu știu din cauza cărei ordonanțe, nici ei nu au fost folosiți, iar 60% (din 1,6% - n.red.) se duc în salarii, aproximativ 20% la achiziții, iar 20% la infrastructură. Poftim?! Asta în condițiile în care suntem în momentul de față în proximitatea unui conflict care tinde să se extindă. Iar tu reduci bugetul și ajungem la 1,6%?! Este vorba despre, și folosesc termen duri, trădarea intereselor naționale în ceea ce privește siguranța națională a României!", a zis Daniel Uncu. 

Vedeți video de la 38:10:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.