Vaticanul afirmă, în documentul ”Dignitas Infinita”, că schimbarea chirurgicală a genului este o VIOLARE gravă a demnității umane


Vaticanul afirmă, în documentul ”Dignitas Infinita”, că schimbarea chirurgicală a genului este o VIOLARE gravă a demnității umane

Într-un document numit "Dignitas Infinita", Vaticanul a declarat că intervenția chirurgicală de schimbare a genului și maternitatea surogat sunt încălcări grave ale demnității umane, care resping planul lui Dumnezeu privind viața umană la fel de mult ca avortul și eutanasia.                              

"Dignitas Infinita" a fost prezentat, luni, de cardinalul Víctor Manuel Fernández, care a spus că noul document al Vaticanului privind demnitatea umană este atât o reflectare a gândirii pastorale a Papei Francisc asupra unor chestiuni precum avortul, eutanasia, maternitatea surogat și ideologia de gen, pe cât este și un rezumat al învățăturii Bisericii Catolice asupra acestor probleme. 

Deși mesajul Vaticanului este în continuare că persoanele trans ar trebui să fie binevenite în biserică, documentul a fost primit ca un regres de către susținătorii ideologiei transexualitatii, întrucât respinge așa-numitele „ideologii de gen”. 

Vaticanul și-a reafirmat respingerea categorică a teoriei genului care spune că sexul biologic al cuiva se poate schimba, fiindcă Dumnezeu i-a creat pe bărbat și pe femeie ca ființe separate din punct de vedere biologic și a spus că oamenii nu trebuie să se chinuie cu asta sau să încerce „să se facă pe sine Dumnezei”. 

„De aici rezultă că orice intervenție de schimbare a sexului, de regulă, riscă să amenințe demnitatea unică pe care persoana a primit-o din momentul concepției”, se spune în document, făcându-se apoi distincția între operațiile de afirmare a genului și „anomaliile genitale” care sunt prezente la naștere sau care se dezvoltă ulterior. 

Anomaliile pot fi „rezolvate” cu ajutorul profesioniștilor din domeniul sănătății, se spune în document, fără că acest fapt să fie respins de Biserica Catolică. 

Firește, unii transexuali catolici și-au exprimat imediat dezamăgirea față documentul Vaticanului, mai cu seamă după ce au fost încurajați să spere că Biserica va accepta ideologia transexualitatii, în condițiile în care Papa și-a arătat bunăvoința față de aceștia în repetate rânduri. 

De exemplu, Papa a primit o comunitate de femei transgender în audiența generală săptămânală (foto deschidere), iar anul trecut, Vaticanul a spus că este permis ca persoanele trans să fie botezate în Biserica Catolică și să devină nași. 

În ceea ce privește avortul, aprobat recent în Franța că drept în Constituție, cardinalul Fernández a afirmat că, atunci „când un copil crește în pântecele mamei, poate fi o femeie care se dezvoltă”, deci este vorba despre „dreptul” unei femei împotriva dreptului altei femei” – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.