Mai mulți protestatari anti-NATO și pro-palestinieni s-au încăierat cu forțele de poliție în Napoli, la un eveniment organizat în contextul aniversării Alianței. Extremiștii purtau steaguri roșii și bannere comunistoide. Napoli găzduiește Comandamentul Forțelor Comune Aliate (JFC) și Colegiul de Apărare al NATO


Mai mulți protestatari anti-NATO și pro-palestinieni s-au încăierat cu forțele de poliție în Napoli, la un eveniment organizat în contextul aniversării Alianței. Extremiștii purtau steaguri roșii și bannere comunistoide.   Napoli găzduiește Comandamentul Forțelor Comune Aliate (JFC) și Colegiul de Apărare al NATO

Mai mulți protestatari anti-NATO și pro-palestinieni s-au ciocnit luni cu forțele de poliție, în sudul Italiei, în orașul Napoli, la un eveniment organizat în contextul aniversării Alianței.

Un grup compus, în principal, din tineri, care purtau bannere și scandau sloganuri împotriva NATO a încercat să spargă perimetrul de securitate din jurul Teatrului San Carlo, unde era programat un concert pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a Alianței.

Manifestanții s-au apropiat de teatru purtând bannere în favoarea poporului palestinian, steaguri roșii și alte bannere în care condamnau toate războaiele care au avut loc de la înființarea NATO și până astăzi. 

Ciocnirea a durat mai puțin de un minut și apoi situația a revenit încet sub control. 

Manifestanții comunistoizi au rămas în via Toledo, afișând bannerul „Teatrul de război? Nu NATO la Napoli”.

Amintim că Napoli găzduiește Comandamentul Forțelor Comune Aliate (JFC) și Colegiul de Apărare al NATO – detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.