BREAKING Refugiații ucraineni organizează sâmbătă un protest anti-Rusia în Piața Universității din București: "Captivitatea rusă ucide! Rusia nu respectă niciuna din convențiile și acordurile internaționale referitoare la prizonieri!"


BREAKING Refugiații ucraineni organizează sâmbătă un protest anti-Rusia în Piața Universității din București: "Captivitatea rusă ucide! Rusia nu respectă niciuna din convențiile și acordurile internaționale referitoare la prizonieri!"

Malva, Humanity UA, Heart in Action și alte organizații civice ucrainene care își desfășoară activitatea în România anunță că sâmbătă, 13 aprilie, va avea loc un nou protest anti-Rusia în București. Acțiunea se va desfășura de la ora 14, în Piața Universității, la Borna "Kilometrul 0 al Democrației", și va atrage atenția în mod special asupra sorții prizonierilor luați de Rusia pe parcursul războiului, pe care îi torturează constant, încălcând toate convențiile și acordurile internaționale de resort. 

"Captivitatea rusă ucide!

Pe 13 aprilie, în București și în multe alte orașe din întreaga lume se vor desfășura proteste menite să atragă atenția asupra acestei probleme. 

Războiul sângeros al Rusiei împotriva Ucrainei se desfășoară de peste 2 ani, iar agresiunea rusă în Ucraina durează de 10 ani.

În tot acest timp, mii de soldați și civili au fost capturați de Rusia, iar mulți dintre ei se află în continuare acolo. 

Prizonierii ucraineni nu au nicio posibilitate de a comunica, nu li se acordă îngrijiri medicale, nu sunt vizitați de misiuni internaționale și sunt supuși presiunii fizice, psihologice, respectiv torturii în fiecare zi, de ani de zile!

Rusia nu respectă niciuna din convențiile și acordurile internaționale referitoare la prizonieri!

Vă invităm să vă alăturați campaniei de sporire în societate a gradului de conștientizare privind această problemă.

Când? Sâmbătă, 13 aprilie, în intervalul orar 14:00-15:00.

Unde? Piața Universității din București, la Borna «Kilometrul 0 al Democrației», în fața Teatrului Național «Ion Luca Caragiale»", transmite Malva într-un comunicat

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.