Cum vor PSD-PNL să fure alegerile ca în 1946: curs explicativ scurt, să moară Putin de rușine


Cum vor PSD-PNL să fure alegerile ca în 1946: curs explicativ scurt, să moară Putin de rușine

La ora la care citiți acest articol, PSD și PNL deja fură alegerile. „Work in progress”, spun americanii. Fură cu legea în mână: blochează competitorii periculoși, taie finanțarea rivalilor și epurează Opoziția din birourile electorale.

Se fură ca la 1946, când comuniștii au inversat, pur și simplu, rezultatul alegerilor și, ca să li se piardă urma, au ars buletinele de vot. Se fură brutal, ca-n Rusia, se fură fără rușine, fiindcă Justiția este la fel de coruptă ca Ciuma Roșie aflată la guvernare, deci nimeni nu se mai teme de pedeapsă.

Cum se procedează:

– Alegătorii săraci sunt cumpărați. Cu bani sau cu mâncare. Față de alte alegeri, acum cumpără alegătorii când nu-i vede presa și se duc țintit în zone foarte sărace, cu oameni disperați, pe care-i pun apoi să-și fotografieze buletinul de vot.

– De ce au scos PMP din secțiile de votare? Fiindcă PMP avea oameni care „știu” cum se fură la numărătoarea voturilor. Se aplică a doua ștampilă pentru anularea buletinelor Opoziției sau se trec buletinele de vot pentru Opoziție în teancul cu buletine cu vot pentru Putere. Asta se întâmplă când reprezentantul Opoziției se duce la baie, 2-3 minute.

Adesea, primarii puterii îi cumpără, cu bani, pe observatorii neutrii sau pe cei ai Opoziției din birourile electorale, pentru ca aceștia să închidă ochii la fraude.

– Cine este paznicul procesului electoral? Toni Greblă, pesedist vechi, dublu pensionar special, prins de DNA că dorea să facă afaceri ilegale cu Rusia – dar Justiția română l-a scăpat de acuzații.

Așa se face că PSD, PNL și UDMR au șanse să-și atingă visul: să controleze 99% dintre primarii României și 100% dintre președinții de consilii județene. Aici este puterea, aici sunt banii. Parlamentul este mașină de vot, atât. PSD-PNL vor ajuta AUR să facă „Opoziție”: va lătra tare, dar nu va mușca deloc. În plus, vor susține, în exterior, că ei au salvat România de pericolul „extremist”.

Știu că pare deprimat ceea ce scriu, în oarecare contradicție cu spiritul meu optimist. 

Dar vă spun: încă îi mai putem opri! „Nu pot ei fura, cât putem noi vota!”. Ieșiți la vot!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.