Deputatul Filip Havârneanu: "Dacă PSD-iștii mai au câtuși de puțin respect pentru români și în special pentru moldoveni, le solicit să retragă imediat sprijinul politic pentru buzoianul obedient de la Palatul Victoria!"


Deputatul Filip Havârneanu: "Dacă PSD-iștii mai au câtuși de puțin respect pentru români și în special pentru moldoveni, le solicit să retragă imediat sprijinul politic pentru buzoianul obedient de la Palatul Victoria!"

Liderul filialei municipale USR Iaşi, deputatul Filip Havârneanu, le solicită liderilor PSD să îi retragă sprijinul politic premierului pesedist Marcel Ciolacu, după ce acesta din urmă a făcut o afirmație jignitoare la adresa tuturor moldovenilor. Amintim că Marcel Ciolacu a transmis săptămâna trecută că este o jignire ca el, în calitate de buzoian, să fie considerat moldovean, respectiv ca județul Buzău să fie prezentat drept parte din Moldova. 

"Astăzi, am cerut liderilor PSD să îi retragă sprijinul politic lui Marcel Ciolacu, care pare să fie foarte iritat atunci când cineva îl asociază cu regiunea Moldovei. Spune că se simte jignit. Asta poate pentru că tot PSD a ținut Moldova în sărăcie zeci de ani, fără infrastructura necesară și fără facilități adaptate secolului în care trăim. Acesta e planul lor și asta se vede: de-asta nu avem autostradă sau spital regional gata, de-asta vedem doar machete pentru săli polivalente și stadioane. Este evident că Ciolacu NU VREA să facă investiții în Moldova.

Dacă PSD-iștii mai au câtuși de puțin respect pentru români și în special pentru moldoveni – pe care oricum i-au sărăcit în ultimii 30 de ani și de care își aduc aminte doar în prag de campanie electorală – le solicit să retragă imediat sprijinul politic pentru buzoianul obedient de la Palatul Victoria.

Eu, ca ieșean, mă simt jignit și mă delimitez cu vehemență de o asemenea afirmație grosolană și le solicit celor din conducerea PSD să îl tragă la răspundere pe Marcel Ciolacu pentru o asemenea atitudine sfidătoare la adresa moldovenilor. Astăzi Moldova, mâine Oltenia sau Ardeal, în scurt timp, cu PSD la putere, lui Ciolacu îi va fi rușine și că este român!

Românii văd și aud, domnule Ciolacu! Moldovenii s-au trezit și nu mai acceptă jumătăți de măsură, promisiuni electorale de carton și discriminări, iar asta se va vedea pe 9 iunie, la vot, când Iașul nu va mai fi acaparat de aceiași politicieni care blochează orice formă de dezvoltare locală. PSD ar da dovadă de maturitate politică dacă ar sancționa un astfel de comportament și, de aceea, le solicit tuturor parlamentarilor social-democrați, mai ales cei aleși în circumscripțiile din Moldova, să se delimiteze public de afirmațiile sfidătoarele ale șefului lor, Marcel Ciolacu. Altminteri, prin simpla voastră tăcere, așteptând ca timpul să treacă și situația să fie ascunsă sub preș, vă numiți complici la discriminarea neobrăzată a lui Ciolacu", precizează deputatul USR. 

"Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți", a declarat joi Marcel Ciolacu, zâmbind, în contextul în care vorbea despre autostrada care leagă Moldova de restul țării. 

"Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți. Dar a venit și un buzoian care totuși împreună cu domnul Grindeanu și restul colegilor din Guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem", a zis Ciolacu. 

Vedeți video de la minutul 28: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.