Părintele Maxim Melinti, consilierul cultural al Mitropoliei Basarabiei: ”Hristos a fost omorât din cauza invidiei! Invidiosul îl imită pe diavol!”


Părintele Maxim Melinti, consilierul cultural al Mitropoliei Basarabiei: ”Hristos a fost omorât din cauza invidiei! Invidiosul îl imită pe diavol!”

În Vinerea Patimilor, preotul Maxim Melinti (consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei) punctează, pe Facebook, o serie de adevăruri fudamentale la care ne invită să medităm în această zi a tristeții: 

”În Vinerea Patimilor mulți creștini atrag atenția sporită la coptul cozonacului, boitul ouălor de Paști, cumpărături și multe altele.

Dar, de fapt Vinerea Patimilor este despre patimile lui Hristos și invidia fariseilor și cărturarilor, care l-au dat morții. Fariseii zilnic acumulează tone de invidie, văzând câte mii de oameni adună Hristos în jurul Său, folosind cele mai simple cuvinte, fără a forța sau intimida pe cineva, manifestând dragoste și milă non-stop, ajutându-I pe cei pierduți să recape credință și speranță.

Din Evanghelia lui Matei înțelegem foarte clar acest lucru: ‹Pilat ştia că din invidie (fariseii – n.n.) l-au dat pe Iisus în mâna lui”. (Matei 27, 18).

Ca să scape de un ‹concurent› atât de puternic și iubit, invidia fariseică inventează un șir de calomnii și invinuiri false. Ca rezultat, Hristos este răstignit”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.