10 Mai. La mulți ani, România!


10 Mai. La mulți ani, România!

Data de 10 Mai rămâne una dintre cele mai importante zile din istoria românilor: Ziua Proclamării Independenței României.

Încă din copilărie am avut șansa de a fi familiarizat cu ceea ce reprezintă valorile României Regale sub care s-a clădit tot ceea ce cunoaștem astăzi deopotrivă drept România modernă dar și România suverană, unită, demnă, liberă și gata să fie una dintre marile națiuni ale Europei.

România, care la data de 10 Mai 1877 și-a declarat Independența, este datoare să nu uite numele a două personalități covârșitoare fără de care nu ne-am fi putut imagina nimic din saltul națiunii noastre la sfârșitul sec. XIX : Regele Carol I, un om al demnității, datoriei și al construcției pe termen lung, și Ion C. Brătianu, vizionarul curajos care s-a luptat să își vadă țara drept una dintre națiunile care au un cuvânt însemnat de spus în lume.

Domnia lui Carol I (1866-1914), încoronat în mod solemn ca Rege al României la 10 Mai 1881, este profund marcată de clipa lui 10 Mai 1877, momentul definitoriu care a pus România pe direcția ce a permis dezvoltarea fără precedent a națiunii și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 

La Mulți Ani, România! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.