AUR se prăbușește fiindcă PSD l-a abandonat pe Simion și i-a tăiat accesul la televiziunile pe care le finanțează


AUR se prăbușește fiindcă PSD l-a abandonat pe Simion și i-a tăiat accesul la televiziunile pe care le finanțează

PSD avea nevoie de o sperietoare, care să facă această grupare infracțională organizată să pară pro-occidentală și democratică. Așa că a inventat AUR. A umflat acest partid, l-a crescut în sondaje.

Oficial, Ciolacu se certa cu Simion. Subteran, PSD a permis liderilor AUR să-și facă propagandă la Antena 3 și la RTV, posturile mogulilor Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță. Una din numeroasele probe: anul trecut, de 1 decembrie, Ziua Națională a României, singurul politician invitat la Antena 3, a fost George Simion. I s-a aranjat un interviu-publicitar, împreună cu soția, la Măciuca, pe câmpul unde cei doi s-au căsătorit, iar reporterul i-a permis să bată câmpii minute în șir.

PSD și PNL și-au justificat alianța anti-națională prin dorința de a opri „extremiștii” de la AUR. Mințeau, evident. Iohannis și Ciolacu au clocit acest concubinaj toxic doar pentru a-și satisface interesele personale. Însă AUR și-a jucat rolul și mulți naivi au crezut că PSD și PNL chiar se luptă cu Simion și Șoșoacă.

Dar acum s-a terminat. AUR a rămas fără acces la televiziunile sponsorizate de PSD și se prăbușește în sondaje. În București a pierdut cam o treime din voturi în circa patru luni și probabil va mai pica. La nivel național, chiar mai mult. Formațiunea lui Șoșoacă apărea în sondajele efectuate la final de 2023/început de 2024 cu un scor de 6%, peste pragul electoral. Acum s-a dus spre 2-3%. Sigur, sondajele în România nu sunt  credibile, dar și așa putem trage concluzii: institutele de sondare a opiniei publice, controlate de clienți ai PSD, au făcut AUR mare în mod artificial.

De ce PSD a lăsat AUR din brațe?

În primul rând, fiindcă alianța Ciucă-Ciolacu nu stă așa de bine pe cât se laudă și speră să recupereze preluând voturile pierdute de Simion și Șoșoacă. Nu va reuși!

În al doilea rând, sperietoarea AUR nu mai funcționează nici la export, nici intern. Toată lumea a văzut că guvernarea Iohannis-PSD a alocat doar 1,6% din PIB pentru Apărare, un gest antinațional, care-l bucură pe Putin. Guvernarea Iohannis-PSD joacă pentru Moscova: candidatura președintelui României la șefia NATO blochează alianța nord-atlantică, de aceea are ca principal susținător pe putinistul Viktor Orban. AUR este agresiv, dar adevărații aliați ai Rusiei acționează subteran și sunt la Putere.

Știrea bună este că prăbușirea AUR înseamnă creșterea Alianței Dreapta Unită. Mulți patrioți onești, creștini, oameni de dreapta, s-au lăsat păcăliți de Simion. Se întâmplă, eu nu-i blamez. Important este că, unul câte unul, își dau seama că au fost victimele unei uriașe manipulări de sorginte pesedistă și realizează cine poate schimba România în bine.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.