VIDEO. O tânără care a studiat în Statele Unite îl spulberă pe Sebastian Burduja: „Minți! Ești un privilegiat care a ajuns să studieze la Stanford pentru că are părinți bogați”. Ea mai dezvăluie că, deși i s-a cerut, liberalul a refuzat să întindă o mână de ajutor studenților români din SUA cu posibilități materiale reduse


VIDEO. O tânără care a studiat în Statele Unite îl spulberă pe Sebastian Burduja: „Minți! Ești un privilegiat care a ajuns să studieze la Stanford pentru că are părinți bogați”. Ea mai dezvăluie că, deși i s-a cerut, liberalul a refuzat să întindă o mână de ajutor studenților români din SUA cu posibilități materiale reduse

Iulia Boca, o tânără consilieră educațională, foarte populară pe Tik Tok mai ales în rândul celor care aspiră să studieze în Statele Unite, ea însăși studentă acolo la un moment dat, afirmă că Sebastian Burduja minte atunci când susține că a fost admis la Stanford doar pentru că îi mergea mintea. „Stanford este need aware”, arată tânăra, adică pentru admiterea la prestigioasa universitate americană pentru studiile de licență a contat enorm situația materială a familiei Burduja. Candidatul liberal la Primăria Capitalei a urmat cursurile Stanford între 2004 și 2008, iar apoi a fost admis pentru master la Harvard Business School. CV-ul lui Burduja poate fi consultat AICI.

 

Iată precizările Iuliei Boca (despre ea mai multe detalii AICI, video integral la finalul textului. Mențiune: tânăra se exprimă alternativ în română și engleză, motiv pentru care am ales să traducem în limba română pasajele folosite de ea în original în limba engleză):

„Unde ai făcut tu studiile pentru licență, la Stanford, este „need aware”, ceea ce înseamnă că facultatea ia foarte tare în considerare câți bani fac părinții tăi când te admit în programul respectiv. Comparativ cu Harvard, dar tu nu ai făcut studiile de licență la Harvard, acolo este need blind, acolo, într-adevăr, nu iau în considerare câți bani fac părinții tăi ca să te admită. (…) Acum nu zic că nu știi să treci strada de ce prost ești, că altfel nu te-ar fi admis la Stanford, dar contează enorm (potențialul financiar al părinților) și îmi repugnă că încerci să te ascunzi în spatele acestor privilegii pentru că ești un privilegiat nenorocit și nu vrei să recunoști asta. Tu vrei să  creadă oamenii că nu contează banii lu tati, că ai fost admis la aceste facultăți de deștept ce ești. Din păcate pentru tine, sunt aici să-ți spun că minți.

Poți să-ți spun eu ca persoană care în facultate în America a intrat pe bursă aproape totală – oricum nu cred că știi ce înseamnă asta – s-a chinuit cu trei joburi, încercând să meargă și la cursuri, să ia note mari. Și nu am avut medii foarte bune, pentru că eram foarte stresată! Chestiile cu care te lauzi tu acum au legătură cu faptul că ești privilegiat, pentru că tu, probabil, nu a trebuit să jonglezi cu nu știu câte joburi, să te gândești la bani pe timpul facultății, pentru că banii tăi veneau de la părinți. Nu-i așa?

Și, domnule Burduja, înainte să știu cât de oripilantă este personalitatea dvs, v-am dat mesaj acum patru ani când aveam o organizație care ajuta studenții cu posibilități materiale reduse să aplice la facultate în America. Și,  din păcate pentru tine, aveam instalat un widget care îmi semnala cine și de câte ori deschide un e-mail. Iar tu ai deschis e-mailul de la mine de mai multe ori. Îți dădusem e-mail să te întreb dacă ai vrea să ne ajuți să ajutăm acești copilași. Nu mi-ai răspuns niciodată. (…) Ce vreau să zic e: oprește-te din a mai folosit Harvard, Stanford etc drept argumente ca să-i convingi pe oameni să voteze pentru tine. Dacă ai fost admis la aceste universități nu înseamnă că ești o persoană decentă sau bună”.

Publicația Scoala9 despre Iulia Boca: Julia Boca, tânăra din Galați care a studiat la Colegiul Wellesley din SUA, s-a întors în țară și și-a deschis, la București, o mică firmă de consultanță. Marcată de experiența din State, Julia s-a hotărât să pună totul pe hârtie: lucrurile care au făcut-o fericită, reușitele și eșecurile, depresia și sentimentul de singurătate, dorul de casă. Lucrează acum la o autobiografie, care speră să fie gata în câteva luni. Publicăm în Școala 9 un fragment". Mai multe detalii AICI


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.