Rebranding în stil rusesc


Rebranding în stil rusesc

Ex-bășkănița Irina Vlah s-a developat definitiv, deși în ultimul timp încearcă să-și prezinte în public noul ei “chip modern”, mai ales după eforturile (apreciabile) de a studia și vorbi limba română. Inițiativele aberante și periculoase ale Irinei Vlah se armonizează perfect cu narativele rusești vis-à-vis de Republica Moldova. În realitate nu există nicio diferență între insinuările brutale (tipic rusești) ale Mariei Zaharova de la MID-ul moscovit și mesajele politice oficiale ale președintei asociației „Platforma Moldova”, toate acestea având aceeași origine.

Ba insistă ca Parlamentul să adopte o lege suplimentară despre neutralitatea permanentă a Republicii Moldova (de parcă în Constituția actuală n-ar există articolul 11, punctul 1, care prevede că ”Republica Moldova proclamă neutralitatea sa permanentă”, intenționat omițând punctul 2 din același articol, care stabilește că ”Republica Moldova nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său”), ba trimite "scrisori deschise" la București, cerând să se asigure că “…Armata Română nu va trece Prutul, iar cetăţenii Republicii Moldova nu au de ce să-şi facă griji din acest punct de vedere”. 

Ați văzut-o vreodată pe ex-bășkănița Irina Vlah să transmită vreo “scrisoare deschisă” lui Vladimir Vladimirovici Putin, în care să insiste pe retragerea necondiționată a armatei ruse de ocupație de pe teritoriul nostru, astfel asigurându-se cu adevărat neutralitatea Republicii Moldova în conformitate cu articolul nr. 11 (integral) din Constituția noastră?  Niciodată! 

Ați văzut-o vreodată pe președinta asociației „Platforma Moldova” să adreseze scrisori conducerii de la Kremlin, în care să condamne războiul barbar rusesc împotriva Ucrainei sau să insiste pe încetarea războiului și retragerea armatei ruse de pe teritoriul Ucrainei? Niciodată!

Acesta-i adevăratul “chip modern” al Irinei Vlah. Nu s-a produs nicio modificare politică de substanță a acesteia. Ea a rămas aceeași persoană fidelă ambițiilor imperiale rusești, chiar dacă diriguitorii ei de la Kremlin au considerat că un nou “rebranding” ar face-o mai eligibilă pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.