Avertismentul lui Eckstein: Amnistia, grațierea și iliberalismul lui Dragnea scot România din UE! EXCLUSIV


Avertismentul lui Eckstein: Amnistia, grațierea și iliberalismul lui Dragnea scot România din UE! EXCLUSIV

Juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, fost parlamentar și președinte al Comisiei juridice a Senatului – avertizează, în exclusivitate pentru Podul.ro, că iliberalismul de conjunctură al regimului Dragnea amenință să scoată România din Uniunea Europeană, cu atât mai mult în perspectiva unei probabile OUG vizând amnistia, grațierea și, ombilical, salvarea șefului suprem de specterele unei apropiate condamnări la închisoare cu executare.

Vă reamintim că Péter Eckstein-Kovács a demisionat din UDMR, în luna iunie, în semn de protest față de cârdășia Uniunii cu PSD și ALDE în ceea ce privește ofensiva concertată împotriva statului de drept.

Obsesia șefului PSD

”Persistența regimului Dragnea are consecințe grave pentru România, mai cu seamă după momentul adoptării rezoluției Parlamentului European vizând statul de drept din țara noastră. Fără doar și poate, problemele României riscă să se adâncească de la o zi la alta, având în vedere obsesia șefului PSD de a impune deja celebra OUG privind amnistia și grațierea. Toate aceste apucături aduc mari, mari prejudicii României, chiar în An Centenar. Actuala putere de la București uită că Marea Unire s-a realizat în baza unor înțelegeri internaționale parafate între marile puteri, înțelegeri care au presupus respect și colaborare reciprocă. Firește, Marea Unire s-a înfăptuit pornind de la dorința românilor transilvăneni. Este trist și nedrept că guvernarea PSD-ALDE se dedă la toate aceste derapaje în plin An Centenar.

Cum a ajuns Dragnea iliberal

Guvernarea PSD-ALDE e pe cale să ne rupă de un trend european majoritar, democratic și axat pe valorile civilizației europene, pentru a ne arunca în zona autoritaristă și cenușie a iliberalismelor. Aceasta în condițiile în care, zic eu, cea mai mare împlinire a celor 100 de ani de România a fost intrarea în cadrul Uniunii Europene ca stat cu drepturi depline. Altminteri, protejarea statului de drept și lupta anticorupție n-ar fi fost posibile. Iliberalismul este contrarul oricărei democrații, întrucât democrația este liberală prin chiar natura ei. În fuga sa de o condamnare la închisoare cu executare, Liviu Dragnea se alipește curentului iliberal, ceea ce generează mari, mari probleme României. Trebuie să rămânem vigilenți în această perioadă”, a declarat  Péter Eckstein-Kovács, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.