10 ani cu Ticu Dumitrescu în suflet


10 ani cu Ticu Dumitrescu în suflet

Pentru mine, domnule Constantin Ticu Dumitrescu, ați fost un adevărat părinte spiritual.

Spun cu toată asumarea că fără dumneavoastră nu aș fi fost ceea ce am devenit, de cînd v-am cunoscut în 1991, dar și în toți acești ani de cînd nu mai sunteți cu noi și că întreaga mea activitate a fost inspirată din ceea ce am învățat de la dumneavoastră. Pentru mine, numele dumneavoastră este în toate gîndurile mele și vă alătur, domnule Constantin Ticu Dumitrescu, tuturor martirilor comunismului pe care îi pomenesc cu aprinderea fiecărei lumînări pentru pomenirea lor. Nici nu puteam să fiu altfel, atîta vreme cît ați fost acela care a investit atîta încredere în mine. Pe cartea dumneavostră, Mărturie și document, pe care ați mai avut bucuria să o vedeți apărută, cel puțin volumul unu, îmi scriați, atunci cînd ați intrat pentru prima oară în operație, rîndurile care nu mi-au putut da altă cale decît pe aceea pe care am urmat-o, întrebîndu-mă în fiecare zi dacă am fost și astăzi demn de încrederea dumneavoastră.

 ”Nu scriu acum o dedicație obișnuită, ci mai curând o mărturisire cu valoare testamentară, plecând de la declarațiile (în special cea rostită la lansarea acestei cărți) pe care Marius Oprea le-a făcut privitor la rolul avut de mine, în viața și activitatea sa.

În adevăr el a fost primul tânăr întâlnit după Revoluție, în care am investit încredere și speranță, mai mult decât în alții. Și tot adevărat este că mi-a depășit așteptările, prin atitudinea sa plină de curaj, prin cărțile scrise în urma unor studii și documentări laborioase și nu în ultimul rând prin faptul că a știut să găsească un tânăr de valoarea lui Stejărel Olaru, formând o echipă de neînvins și de neînlocuit.

Trebuie însă ca Marius să nu uite că lupta în care s-a angajat este foarte grea și plină de încercări de tot felul, astfel încât pentru a continua drumul pe care oameni ca mine merg de-o viață întreagă este nevoie în continuare de curaj și tenacitate, cum și de răbdare și rezistență. Cu toată prețuirea și prietenia, Constantin Ticu Dumitrescu”.

 Dumnezeu să vă odihnească în pace, printre sfinții martiri ai închisorilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.