SPAIMĂ la vârful PSD! Dragnea a ajuns la mâna baronilor rivali EXCLUSIV


SPAIMĂ la vârful PSD! Dragnea a ajuns la mâna baronilor rivali EXCLUSIV

Este cert: coaliția PSD-ALDE a pierdut majoritatea la Camera Deputaților. Altminteri, Florin Iordache ar fi acceptat să supună la vot solicitarea opoziției vizând debarcarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților, dar și propria sa demitere din funcția de vicepreședinte al aceluiași for, doar pentru a demonstra soliditatea și funcționalitatea mult trâmbițatei majorități parlamentare. Însă aceasta nu mai există: dacă Iordache ar fi acceptat provocarea opoziției și ar fi supus la vot solicitarea amintită, infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea și-ar fi pierdut poziția de al treilea om în stat.  De unde întregul tămbălău.

Potrivit surselor Podul.ro, pe Dragnea nu l-au supărat atât ultimele patru demisii din partid, fiindcă suspecta de ceva vreme că baronul Ion Mocioalcă și apropiații săi urmau să facă pasul spre Pro România, cât certitudinea că ”repararea” majorității nu presupune doar două-trei voturi, ci mult mai multe.

Deputații oponenților

După recentele epurări și reglări de conturi, Liviu Dragnea a reușit, ce-i drept, să învingă gruparea baronilor contestatari, prin votul controlat și categoric al CEx-ului, dar nu a putut scăpa fără daune majore. De notat că Paul Stănescu (Olt), Adrian Țuțuianu (Dâmbovița), Marian Neacșu (Ialomița), Marcel Ciolacu (Buzău) și Mihai Tudose (Brăila) coordonează, fără probleme, aproximativ 15-20 parlamentari (sunt nemulțumiți și din alte filiale), majoritatea deputați, fapt care, finalmente, amenință să răstoarne definitiv balanța în Parlament, dacă războiul intestin va degenera, într-un moment extrem de sensibil, când opoziția își pregătește moțiunea de cenzură. În realitate, acești parlamentari fideli (fiindcă baronii le-au oferit mandatele și le-au asigurat ascensiunea) reprezintă cea mai puternică armă a facțiunii anti-Dragnea, după ce liderii acesteia au fost epurați sau marginalizați programatic.

La cheremul UDMR

În această ordine de idei, o cârpire sigură a majorității parlamentare nu ar putea fi girată decât printr-o înțelegere cu UDMR, dar în condițiile în care Uniunea a lansat o virulentă campanie electorală (solicitând, în plin An Centenar, ”regiuni de dezvoltare separate” și ”autonomie specială”), situația se complică pe zi ce trece, întrucât este cunoscut că maghiarii negociază la sânge orice sprijin. Potrivit surselor Podul.ro, zilele acestea urmează o serie de negocieri PSD-ALDE, primele tatonări fiind deja făcute la nivelul grupurilor parlamentare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.