Klaus Iohannis, atac la Guvern după sesizarea depusă de Dăncilă la CCR: România nu are prim-ministru!


Klaus Iohannis, atac la Guvern după sesizarea depusă de Dăncilă la CCR: România nu are prim-ministru!

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat vineri că sesizarea pe care Guvernul a făcut-o la Curtea Constituţională în cazul numirii noilor miniştri la Transporturi şi Dezvoltare Regională nu are cum să rezolve problema, care este una de natură politică, nu constituţională.

"Doamna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la Curtea Constituţională a României. Probabil Curtea va da un răspuns, vom vedea ce răspuns, însă daţi-mi voie să vă spun că nu va rezolva problema. CCR nu are cum să rezolve problema, fiindcă problema nu este una constituţională, problema este una politică. Şi o să vă spun şi care sunt cele două cauze ale acestei probleme politice. Prima cauză este că de facto România nu are prim-ministru, a doua cauză este totala inabilitate a PSD de a face politică, politică de orice fel", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni, conform agerpres.ro

Iohannis i-a reproşat premierului "inabilitatea de a purta instituţional, măcar, un dialog'' pentru rezolvarea unei probleme. Detaliind, preşedintele a precizat că prim-ministrul i-a trimis în scris, fără să îl contacteze, o solicitare de remaniere a Guvernului, după care, "fără să aştepte răspunsul", a mai trimis o solicitare pe acelaşi subiect.

"După care mi-a mai trimis hârtii, toate fără să caute o discuţie sau un dialog cu mine. În definitiv, doamna prim-ministru m-a sunat, totuşi, ieri. Şi ce credeţi că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza şi când cred eu că voi da un răspuns. Şi i-am spus foarte politicos că azi şi mâine nu, iar în zilele următoare o voi informa când ajung la o concluzie. Sincer, m-aş fi aşteptat în toată această perioadă, aşa, printre vizitele pe care le face doamna prim-ministru în străinătate, măcar să mă sune sau să mă caute şi să întrebe: 'Domnule preşedinte, de ce nu ne daţi un răspuns? Care este problema?'. Această doamnă pur şi simplu nu înţelege cum funcţionează statul. Noi nu suntem puşi aici ca să ne trimitem hârtii scrise de secretare, secretari sau alţi colaboratori. Asta este simplu de făcut. Noi suntem puşi aici pentru a rezolva problemele statului, pentru a rezolva problemele României. Or, asta se face inclusiv prin colaborare şi prin dialog instituţional", a precizat Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.