Șocant, dar adevărat: un PSD-ist cere la tribunal DESFIINȚAREA PSD!


Șocant, dar adevărat: un PSD-ist cere la tribunal DESFIINȚAREA PSD!

La Tribunalul București se judecă, joi, cererea de desființare a PSD, solicitată de Fundația Europeană pentru Buna Guvernare și Prevenirea Corupției – EuroHONEST al cărei președinte este un membru PSD, Florin Ghiulbenghian.

Potrivit dezvăluirilor Evenimentului Zilei, obiectul principal al cererii de chemare în judecată îl reprezintă constatarea de către instanța de judecată a ilegalității alegerii Gabrielei Firea și a lui Robert Negoiță ca vicepreședinți ai PSD, la Congresul Extraordinar al partidului din 10 martie 2018.

Cererile accesorii sunt: radierea înscrierii celor doi ca vicepreședinți naționali ai PSD, sesizarea Ministerului Public pentru Legea 14/2003 și verificarea, cu privire la posibila încălcare de PSD a art. 26 din Legea 14/2003 și verificarea, cu privire la posibila neglijență în serviciu, a procurorului care a solicitat admiterea PSD de modificare a statutului.

De asemenea, instanța mai este solicitată să constate ilegalitatea alegerilor desfășurate în Congresul PSD din martie și să sesizeze Ministerul Public în vederea depunerii cu maximă celeritate a cererii de încetare a activității PSD și radierea acestuia din Registrul Partidelor Politice.

”Pericolul reprezentat de posibila nesancționare imediată a acestui comportament ilegal uriaș, prin prisma funcțiilor deținute de liderii PSD în Guvernul și Parlamentul României, prin responsabilități ce le incumbă în fața întregii populații cu privire la respectarea deplină a prevederilor legale în vigoare și datorită faptului că toți făptașii dețin sau au deținut înalte funcții și demnități publice în care au exercitat și unii încă exercită un rol legislativ care nu le permite nicio justificare a comportamentului lor ilegal în baza unei eventuale invocări a nerecunoașterii prevederilor legale”, se arată în acțiunea EurHONEST, potrivit EVZ.

La ședința de joi nu s-a prezentat procurorul, instanța anunțând că dezbaterea pe fond va avea loc pe 10 ianuarie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.