„Aripi” în beznă. Cum BATJOCOREȘTE Gabriela Firea memoria luptătorilor anticomuniști! EXCLUSIV


„Aripi” în beznă. Cum BATJOCOREȘTE Gabriela Firea memoria luptătorilor anticomuniști! EXCLUSIV

Deși primarul Capitalei – am numit-o pe Gabriela Firea – risipește într-o veselie fonduri de-a dreptul faraonice pentru iluminarea stradală festivă de Sărbători, PSD-ista a găsit de cuviință să uite cu desăvârșire, ca și în anii trecuți, de iluminarea monumentului ”Aripi” (instalat în Piața Presei Libere), dedicat memoriei tuturor luptătorilor anticomuniști din perioada 1945-1989.

De-a lungul ultimelor luni, nici măcar cele opt proiectoare (montate încă de la amplasare, în decembrie 2015) nu au fost aprinse, monumentul fiind lăsat într-o beznă totală, în plin An Centenar, deși mulți dintre făptuitorii Marii Uniri au fost asasinați în temnițele dictaturii comuniste și în pofida faptului că ne pregătim să ne comemorăm morții Revoluției.

Lăsarea de izbeliște a sugestivei opere (amplasată pe locul fostei statui a lui Lenin) este cu atât mai rușinoasă și mai absurdă cu cât Gabriela Firea s-a încăpățânat să redenumească Herăstrăul cu titulatura „Parcul Regele Mihai I”, iar monumentul „Aripi” – situat la numai câțiva metri de gardul parcului – este închinat în special memoriei luptătorilor anticomuniști din munți, care (indiferent de culoarea politică) au luptat pentru restaurarea monarhiei legitime, fiind hăituiți, torturați și executați fără milă de Securitate și de corifeii republicii comuniste ilegale (păpușați de la Kremlin).

De altfel, până și grabnica redenumire a Herăstrăului a reprezentat o decizie populistă și total neinspirată a Gabrielei Firea, în condițiile în care, inițial, parcul s-a numit „Carol al II-lea”, în perioada căruia a și fost instituit ca spațiu de agrement, iar relațiile puțin spus glaciale dintre Majestatea Sa Regele Mihai I și tatăl său sunt de notorietate pentru orice persoană cu minime cunoștințe de istorie a românilor. Facem precizarea că monumentul „Aripi” a fost realizat de artistul Mihai Buculei al cărui tată a fost deținut politic la Aiud.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.