Chifteaua CANDIDATURII lui Pleșoianu. De la Adrian Năstase la Antena 3 și Dragnea EXCLUSIV


Chifteaua CANDIDATURII lui Pleșoianu. De la Adrian Năstase la Antena 3 și Dragnea EXCLUSIV

Unul dintre cele mai caraghioase bancuri ale începutului de an a fost emanat de junele PSD-ist Liviu Pleșoianu, care a trâmbițat din nou, zilele acestea, mai vechea sa fantezie: anume că va intra în cursa pentru Cotroceni și că… îl va învinge pe președintele Klaus Iohannis.

Mai mult chiar, Pleșoianu și-a dezvăluit, finalmente, teribilul atu – astrologul Mariana Cojocaru a anunțat în prime-time, la Antena 3 (patronată de turnătorul securistoid Dan ”Felix” Voiculescu, fost pușcăriaș) că marele favorit al viitoarelor prezidențiale ar fi un nativ din zodia Vărsător născut pe 24 ianuarie, adică (ce să vezi?!) chiar ziua în care Pleșoianu a venit pe lume. Firește, argumentul astral a fost primit cu aplauze de așa-zisul jurnalist Răzvan Dumitrescu, gazda emisiunii, care a insinuat că Iohannis ar avea toate motivele să se teamă de… ascensiunea lui Pleșoianu, na(t)ivul hărăzit de stele și planete.  

PSD nu are prezidențiabil

Dar haideți să trecem la lucruri serioase. În realitate, după marginalizarea Gabrielei Firea – ne place sau nu, consoarta baronului Pandele rămâne cel mai bine cotat lider al PSD la nivel național, fapt reliefat în toate măsurătorile sociologice –, social-democrații nu dețin un prezidențiabil viabil, iar alternativa Tăriceanu nu este dorită nici de Liviu Dragnea și nici de marea masă a partidului. Filialele nu își vor tura niciodată motoarele electorale pentru susținerea unui candidat din exteriorul PSD, iar baronii anti-Dragnea vor avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește mobilizarea la urne. O altă problemă (deloc minoră) vine din partea inamicilor declarați de la Pro România – bunăoară, dacă ex-premierul Victor Ponta va candida la viitoarele prezidențiale, ceea ce este foarte probabil, fiind condamnat să-și crească gruparea, social-democrații vor fi obligați să alinieze la linia de start un PSD-ist pur sânge, altminteri vor pierde mult mai multe voturi decât se așteaptă. Aceasta în condițiile în care PSD (prăbușit la 25%) pleacă oricum cu cea de-a doua șansă – ceea ce s-a întâmplat mereu la prezidențiale, după epoca nomeklaturistului Ion Iliescu –, numai că această bătălie pentru Cotroceni vine după atacuri concertate la independența Justiției, după măcelul din 10 August, după multiplele derapaje ale guvernării PSD-ALDE, dar și în urma amplelor proteste care și-au pus amprenta asupra României.

De la Năstase la Antena 3 și Dragnea

Legăturile lui Pleșoianu cu PSD sunt vechi, în pofida aparențelor pe care le cultivă. În 2004, junele a fost redactor-șef (pentru doar 4 luni) al insignifiantei publicații ”Casa NATO”, o sinecură călduță editată de asociația omonimă fondată de ex-premierul Adrian Năstase, fost pușcăriaș. Lansarea în politică a survenit după ce Pleșoianu a câștigat concursul populist ”Deșteaptă-te, române!” (prin intermediul unei compuneri), organizat de Antena 3, pe 1 decembrie 2015. Ulterior a fost propulsat deputat de București. S-a evidențiat prin atacuri imunde la adresa Justiției, prin rostogolirea balivernei statului paralel păpușat de oculte externe, printr-un discurs anti-european virulent și prin lovituri sub centură aplicate contestatarilor lui Dragnea. Deseori emite insulte incalificabile. Datorită look-ului tineresc – dar și din pricina faptului că este unul dintre puținii PSD-iști care vorbesc corect gramatical –, Pleșoianu este lăsat chiar de Dragnea să se dea în stambă, strategic, prin studiourile Antena 3 și România TV. Mulți lideri PSD – printre care Mihai Tudose, Gabriela Firea și Marcel Ciolacu (dar și exclușii Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu) – îl detestă pe Pleșoianu, care în schimb este tovarăș la cataramă cu secretarul general adjunct, ex-peremistul Codrin Ștefănescu, și cu senatorul Șerban Nicolae. Vă reamintim că Pleșoianu (una dintre ”vedetele” propagandiștilor putiniști de la Sputnik.md) a susținut, în repetate rânduri, că România ar avea șansa ”Răsăritului viu”, ceea ce reprezintă o trimitere directă la Federația Rusă.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.