Ponta pregătește o CONJURAȚIE anti-Dragnea: i-a propus Corinei Crețu să candideze la Cotroceni! Implicații veninoase EXCLUSIV SURSE


Ponta pregătește o CONJURAȚIE anti-Dragnea: i-a propus Corinei Crețu să candideze la Cotroceni! Implicații veninoase EXCLUSIV SURSE

Înregimentarea oficială a comisarului european Corina Crețu în Pro România comportă, indiferent de maniera în care ne-am raporta la această defectare așteptată (pe care Podul.ro a anunțat-o, în exclusivitate, în urmă cu mai bine de o lună) o serie de implicații cel puțin interesante în economia anului electoral 2019.

Potrivit surselor Podul.ro, Victor Ponta a pus pe tapet, joi, la Cluj, în ședința conducerii Pro România, scenariul unei candidaturi a Corinei Crețu la Cotroceni, după ce aceasta va intra în tandem cu fostul premier pe primele poziții ale listei pentru Parlamentul European, cu scopul de a maximiza rezultatele noii grupări.

Ponta știe că trebuie, dar nu vrea. Motivul

Aceleași surse au explicat că, în mod evident, candidatul ideal al Pro România pentru Cotroceni este și rămâne Victor Ponta, care, chiar dacă are zero șanse (aspect clar pentru oricine!) ar putea crește gruparea prin intrarea în cursa prezidențialelor, însă fostul premier vrea să evite o a doua înfrângere (la un scor rușinos, desigur), pentru a nu-și accentua percepția de looser. Vă amintim că în 2014 Ponta a dezmințit categoric și în repetate rânduri (la fel ca în prezent) că ar intenționa să candideze la prezidențiale, alegând să își oficializeze candidatura (oricum, nimeni nu mai avea vreun dubiu) chiar în ”buza” alegerilor, cu efectele deja cunoscute: înfrângere, pierderea guvernării, pierderea partidului și, finalmente, excludere pe ușa din dos.  

De la Abramburica la Corina Crețu

Sursele Podul.ro ne-au precizat că, inițial, Victor Ponta plănuia să o folosească pe Ecaterina ”Abramburica” Andronescu într-un astfel de scenariu vizând alegerile prezidențiale. De altfel, șeful Pro România i-a făcut o astfel de propunere în mod oficial Ecaterinei Andronescu, anul trecut, când senatoarea era în mare șucăr cu Liviu Dragnea, întrucât acesta nu îi oferise pe tavă portofoliul Educației în urma mazilirii fostului premier Mihai Tudose. Când i l-a oferit însă, Andronescu a devenit peste noapte foarte, foarte mulțumită de Dragnea (căruia îi ceruse demisia cu doar o lună înainte) și a găsit de cuviință să sară la beragata contestatarilor acestuia, inclusiv la cea a lui Ponta. Ulterior, a debitat public că Dumnezeu i-ar fi acordat determinarea și puterea de a face mult bine învățământului românesc, deși doar Dragnea a parașutat-o la șefia Ministerului Educației.

Un morcov pentru Tăriceanu. Cu tot cu frunze

O candidatură a Corinei Crețu la Cotroceni – dacă, finalmente, nu va intra chiar el în luptă, Ponta e nevoit să alinieze la linia de start un fost PSD-ist pur-sânge, tocmai pentru a rupe cât mai mult din electoratul celor trei trandafiri – comportă o serie de implicații cel puțin interesante. În primul rând, dacă Ponta va scoate din mânecă o figură cu vechime în PSD (Corina Crețu a stat acolo aproape 20 de ani), Liviu Dragnea&Co vor fi ”condamnați” să aibă un prezidențiabil intern, un social-democrat pe măsură, altminteri vor risca să piardă masiv electorat (în condițiile în care, oricum, PSD se află în cădere liberă). Așadar, fanteziile de prezidențiabil susținut de coaliție ale lui Tăriceanu nu vor mai avea nici cea mai mica acoperire, fiind total improbabil ca PSD să-l susțină într-o astfel de bătălie – de altfel, Dragnea nici nu intenționează să meargă pe mână lui, și nici baronii din imediata sa proximitate.

De ce ia în calcul Dragnea o candidatură la Cotroceni

Potrivit surselor Podul.ro, Dragnea își dorește să candideze: știe că e foarte puțin probabil să mai aibă posibilitatea asta pe viitor și încă speră că își va rezolva sau desființa definitiv problemele din instanță, probleme pe care a reușit să le tergiverseze și să le blocheze o perioadă, deși nu a scăpat absolut deloc de spectrele unei condamnări definitive la închisoare în dosarul angajărilor fictive. Dacă nu își va rezolva dosarul – prin OUG sau alte variante (nu e locul să le dezvoltăm aici) –, nu este deloc exclus ca Dragnea să intre în cursa prezidențialelor la fel ca Elena Udrea, în 2014, doar pentru a descuraja instanțele și instituțiile abilitate să-și facă treaba, zbierând din toți rărunchii (laolaltă cu întreaga propaganda media) că ar fi o victimă politică și că ținta autorităților ar fi… să-l scoată pe el din competiția prezidențialelor. De notat că exact asta a făcut Elena Udrea, reușind să câștige astfel o prelungă gură de oxigen. La urma urmei, bazându-se pe gigantica mașinărie electorală a PSD, pe Liviu Dragnea (personaj obsedat de putere) nu l-ar deranja absolut deloc să piardă alegerile de pe locul doi: la fel au pățit și Adrian Năstase, Mircea Goană sau Victor Ponta. Totuși, să nu uităm că Năstase a ajuns și la pușcărie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.