O publicație străină semnalează prăbușirea PSD: Este slăbit de numeroasele plecări!


O publicație străină semnalează prăbușirea PSD: Este slăbit de numeroasele plecări!

Partidul Social Democrat (PSD), aflat la guvernare în România, este slăbit în ultima perioadă de plecarea unor lideri precum fostul premier Mihai Tudose și comisarul european Corina Crețu, scrie ziarul francez Le Figaro.

”Ex-premierul Mihai Tudose și-a anunțat plecarea din PSD dând vina pe stilul autoritar al liderilor din partid”, scrie Le Figaro, anunțând că Tudose a aderat la micul partid Pro România, condus de un alt fost premier, Victor Ponta.

Plecarea lui Tudose vine după demisia mai multor parlamentari PSD, aflați în conflict deschis cu șeful partidului, Liviu Dragnea, mai scriu ziariștii francezi, potrivit g4media.ro

Ei trec în revistă și plecarea din PSD a Corinei Crețu, comisarul european pentru dezvoltare regională, care va candida la europarlamentare pe listele aceluiași partid, Pro Romania.

”Aceste plecări au fragilizat alianța dintre PSD și micul aliat ALDE în Camera Deputaților, unde au pierdut majoritatea absolută cucerită la alegerile din decembrie 2016”, potrivit Le Figaro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.