Oreste, scenariu tulburător pentru România: Tăriceanu este pariul Moscovei la alegerile prezidențiale din 2019!


Oreste, scenariu tulburător pentru România: Tăriceanu este pariul Moscovei la alegerile prezidențiale din 2019!

Analistul politic Oreste Teodorescu a participat marți seară, 5 februarie, într-o emisiune difuzată de București TV în care a lansat un scenariu îngrijorător privitor la alegerile prezidențiale ce vor avea loc la finalul anului 2019. 

Concret, jurnalistul a subliniat implicarea Federației Ruse în influențarea alegerilor de la noi. Dragnea și Tăriceanu, prin acțiunile întreprinse mai ales din 2016 de când se află la guvernare, au devenit contestați masiv la nivel occidental, iar treptat au ajuns să fie din ce în ce mai mult pe placul Moscovei. Astfel, Moscova a început să se mobilizeze și să analizeze cine este omul ei pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din 2019 în România. Dragnea, care are un scor foarte mic de încredere, a ieșit din cărți, iar astfel Tăriceanu a devenit pariul Moscovei în fața lumii democratice, occidentale, nord-atlantice, potrivit analizei jurnalistului Oreste Teodorescu.

Vă prezentăm analiza integrală a lectorului universitar:

"Mie îmi este foarte limpede că balaurul acesta bicefal al coaliției PSD-ALDE, Dragnea și Tăriceanu, formează o echipă de șoc care încă de la începutul guvernării a devenit servanții unui alt interes decât cel național. Dacă noi considerăm că interesul de securitate de la cetățean la întreaga structură a societății noastre este să fim un partener militar al SUA și un partener economic al UE și al lumii libere, atunci prin tot ce întreprind cei 2 domni, Dragnea și Tăriceanu, mai la suprafață sau mai ocult nu fac altceva decât să șubrezească acest mecanism, această alianță firească și năzuită iată și astăzi de peste 90% din populația României. Se încearcă o preluare ostilă de macaz și o deturnare a parcursului nord-atlantic către zona aceasta gri a democrațiilor iliberale de factură dughinistă. Atunci, mie mi se pare că parlamentarii de la ALDE Europa au înțeles foarte bine ce pericol reprezintă Tăriceanu și pentru România în primul rând, dar și pentru Uniunea Europeană. Atunci, probabil că și ei sunt absolut oricând dispuși să excludă acest grup ALDist din România care parcă ar fi unul de comisari sovietici. Uitați-vă la Norica Nicolai. Când o vezi pe Norica Nicolai în Parlamentul European, parcă o vezi pe Ana Pauker defilând pe scenele consiliilor populare de pe la Plopeni, Călărași. 

Atunci, cred că traseul și apartenența celor 2 politicieni, Dragnea și Tăriceanu, în interiorul acestui club de gentlemani reprezentat de UE este cam pe final. Atunci, eu am observat o chestiune. Eu cred că băieții aceia din Federația Rusă, cei care joacă șah și fac manevre, s-au prins într-un fel sau altul că Dragnea este un cal mort, că pe el nu se mai poate paria. Astfel, am observat niște forțe și din media românească și pe unii care păreau că susțin libertatea de exprimare, dar nu o fac ci doar o înfundă și dau cu pumnul în gură, că se situează cumva, unii oficial și alții mai puțin oficial, înspre formarea unui grup de susținere puternică a lui Tăriceanu pentru turul 2 al algerilor prezidențiale din 2019. Este pariul Moscovei cu lumea liberă, iar dacă nu suntem destul de inteligenți să ne prindem de treaba aceasta s-ar putea să avem o surpriză foarte neplăcută.  

Eu cred că de data asta ne ducem după fantă. Îl canibalizăm pe Dragnea și ne speriem de el, ne uităm la elefantul care apare în scenă, dar pierdem jobenul magicianului din vedere. Cred că jocul este mai sofisticat și cred că pariul împotriva paradigmei nord-atlantice cu România ca actor este domnul Tăriceanu", a precizat Oreste Teodorescu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.