Toader, băgat în corzi de un parlamentar german: I-am solicitat să o susțină pe Kovesi pentru a ajunge Procuror European


Toader, băgat în corzi de un parlamentar german: I-am solicitat să o susțină pe Kovesi pentru a ajunge Procuror European

Comisia pentru Afaceri Europene din Bundestagul german o susține pe Laura Codruța Koveși pentru șefia Parchetului European, potrivit Digi Fm.

Președintele Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, parlamentarul german Gunther Krichbaum, a spus, pentru DigiFm, că l-a rugat pe ministrul de Justiție, Tudorel Toader, să o sprijine pe Laura Codruța Koveși în fruntea Parcheului European.

„Competențele doamnei Kovesi sunt dincolo de orice îndoială, este predestinată pentru această funcție. Îmi pot imagina că Germania și Franța ar putea ajunge la un compromis și ar găsi o soluție de comun acord în favoarea candidatului român. Am adresat și o solicitare ministrului român al Justiției de a sprijini candidatul român pentru că are șanse la o funcție înaltă europeană și care ar fi practic oprit, înfrânat de proprii săi oameni”, a afirmat germanul.

Reamintim că Laura Codruța Koveși este favorită, ocupând primul loc pe lista scurtă pentru preluarea funcției de procuror-șef al Parchetului European.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.