EXCLUSIV! Vai de PĂDURILE noastre! PSD-ALDE l-au eliminat din CA al ROMSILVA pe ultimul membru care le încurca JAFURILE. O EXECUȚIE în stil MAFIOT!


EXCLUSIV! Vai de PĂDURILE noastre! PSD-ALDE l-au eliminat din CA al ROMSILVA pe ultimul membru care le încurca JAFURILE. O EXECUȚIE în stil MAFIOT!

Cinstitul guvern PSD-ALDE, susținut de UDMR, a reușit vineri, 8 februarie 2019, prin metode demne de mafie, să bage pumnul în gură poate unuia dintre cei mai dedicați  oameni în ceea ce privește silvicultura și protejarea pădurilor din România. 

Este vorba de Conf. Dr. Ing Ion Chisăliță care, până vineri, a fost membru în Consiliul de Administrație al RNP Romsilva. Pentru faptul că a fost un ghimpe în coastele politrucilor care au încălecat această instituție de importanță națională, Ion Chisăliță a fost revocat vineri din funcție fără niciun alt motiv, decât că-i încurca pe politruci, au declarat pentru PODUL surse din Ministerul Apelor și Pădurilor.

Ion Chisăliță fost numit în 2016 în CA, în urma unui concurs susținut la minister, organizat de guvernul Cioloș. Era, până ieri, singurul personaj din CA Romailva care a fost admis prin examen, restul fiind numiți politic, spun sursele noastre. Astfel, în luna august 2018, majoritatea membrilor CA (numiți politic, cum precizam) a fost revocată, mai puțin Chisăliță și Rasvan-Ilie Dumitru, reprezentantul Ministerului Finanțelor, acesta fiind numit de MF. Deși inițial au vrut să îl demită și pe Ion Chisăliță, șeful serviciului juridic de la acea vreme s-a opus, tocmai pe motiv de nelegalitate și a refuzat să pună avizul favorabil pe referatul ce sta la baza ordinului de revocare. Drept urmare, imediat a fost “nevoită” să își dea demisia sau să plece din functia de șef serviciu, potrivit surselor PODUL.

Tot acest circ a fost făcut pentru că “băieții” voiau sa îl schimbe și pe directorul general Pahonțu, lucru realizat în luna septembrie 2018. Acesta fusese numit in funcție de consiliul de administrație în 2016, în urma unei examinări riguroase și  NU numit politic.

Apoi a fost numit un CA fără pic de experiență, dar cu o majoritate care poate duce la îndeplinire dorințele ministrului, și nu numai ale lui. Dar tot a rămas o problemă, Chisăliță, care în sedințele de CA îi punea la punct pe cei care voiau să acționeze în detrimentul RNP Romsilva și să își atragă venituri necuvenite.

Sperând că vor găsi o soluție de a scăpa de Chisăliță, cei din minister au ajuns la termen cu numirea provizorie a directorului general actual, dar si a consiliului de administrație. Așa că într-o secretomanie maximă, pe 08.02.2019, ora 13.00, a fost publicat pe site-ul Romsilva ordinul de revocare din funcția de membru CA a lui Chisăliță, deși, culmea, acesta este întocmit din data de 04.02.2019. Ciudat, nu??? Totodată, vineri până la ora 10.00 era termenul limită de înscriere pentru concursul de ocupare a unui post de membru în noul CA Romsilva!!! Ion Chisăliță, având, teoretic, mandatul valabil până la data comunicării ordinului, care deși a fost întocmit din 04.02.2019 nu a fost comunicat, de comunicarea acestuia trebuie să se ocupe Direcția de Comunicare și Resurse Umane din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor. 

Bănuind că PSD și ALDE vor juca mișelește, după cum ne-au obișnuit, Ion Chisăliță, deși nu avea cunoștință de revocare, și-a depus candidatura în termen, pentru un nou mandat.

Suntem curioși să vedem ce vor mai născoci acum.

Sursele PODUL au sugerat să solicităm ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, următoarele explicații:

1. Când a fost comunicat ordinul de revocare a domnului Chisăliță Ion?
2. De ce pe site-ul romsilva.ro acesta a fost publicat abia în decursul zilei de 08.02.2019, orele 13, deși termenul de înscriere la concurs era ora 10? Se dorește o măsluire pentru ca Ion Chisăliță să numai facă parte din CA?
3. Să se facă publice toate CV-urile persoanelor care o să obțină postul de membru în CA cat mai repede posibil (termenul legal).
4. Dacă nu o să îl accepte sau selecteze pe domnul Chisăliță pentru membru CA, să se comunice public motivele pertinete și punctuale.
5.  Cine propune nominalizarile noilor membrii din CA după procedura de selecție?

Vă prezentăm ordinul de revocare:

fotofoto

CV-ul lui Ion Chisăliță:

fotofoto

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.