Radu Carp prevestește EȘECUL PSD-ALDE în uneltirea anti-Kovesi: "Aceasta va primi voturi și susținere din partea întregului spectru politic european"!


Radu Carp prevestește EȘECUL PSD-ALDE în uneltirea anti-Kovesi: "Aceasta va primi voturi și susținere din partea întregului spectru politic european"!

Expertul în politică europeană, Radu Carp, își prezintă, pe Facebook, nemulțumirea față de Guvern și încercarea PSD de a o împiedica pe Laura Codruța Kovesi să ajungă la șefia Parchetului European. Reacția profesorului universitar vine după ce Kovesi a fost citată de Secția specială pentru anchetarea magistraților pentru că ar fi suspectă pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă 

Asistăm cu uimire la un spectacol grotesc: un cetățean, nu are importanță cine, candidează la o poziție internațională. Propriul guvern, în loc sa încurajeze respectivă persoană, sa îi creeze un culoar favorabil, face totul pentru ca acea persoană să fie denigrată în instituțiile europene.

Un asemenea comportamemt este unic. O țară își protejeaza cetățenii, nu ii supune arbitrarului puterii.
Cum nici această tehnică nu este de ajuns, se trece la arma letală: urmărirea penală.

Este imposibil un asemenea gest pentru că mai există separația puteror?

Iată că astăzi măștile au căzut: nu mai există independența justiției și separația puterilor. Procurorii acționează ca subordonați ai oamenilor politici.

Doamna Kovesi, cetățean al României, nu își poate exercită drepturile care decurg din calitatea de cetățean.
Este foarte grav faptul ca oricine se poate găsi in situația ei.

Arbitrariul domnește în România.

S-a umplut paharul, până la ultima picătură.

Acest gest al unei puteri arbitrare va genera exact efectul contrar celui scontat: doamna Kovesi va primi voturi si susținere din partea întregului spectru politic european.

Situația însă în România este mult mai gravă decât s-ar fi crezut”, a scris Carp pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.