Andrei Caramitru, anunț alarmant: "Începe prăbușirea economică. Cine tace și nu acționează acum devine părtaș și colaborator la distrugerea țării"


Andrei Caramitru, anunț alarmant: "Începe prăbușirea economică. Cine tace și nu acționează acum devine părtaș și colaborator la distrugerea țării"

Economistul Andrei Caramitru anunță prăbușirea economiei din România în urma rapoartelor furnizate de Uniunea Europeană și ale agențiilor de rating, într-o postare pe Facebook.

Expertul în finanțe, Andrei Caramitru, subliniază situația critică în care se află România din punct de vedere economic. „Suntem Singura țară din UE care va fi în procedura de deficit excesiv, care nu are buget aprobat și care o să aibă scădere de rating. Nu a existat situație similară de la Grecia înainte de criză. Mai e foarte puțin și începe picajul economic”, a scris acesta.

Redăm postarea în întregime:

„AM TRECUT DEJA DE MARGINEA PRĂPASTIEI - ÎNCEPE PRĂBUȘIREA ECONOMICĂ
Lucrurile erau cât se poate de previzibile și am tot scris despre ele. Acum au ieșit și rapoartele UE și ale agențiilor de rating. Suntem singura țara din UE care va fi in procedura de deficit excesiv, care nu are buget aprobat și care o sa aibă scădere de rating. Nu a existat situație similară de la Grecia înainte de criză. Mai e foarte puțin și începe picajul economic.
- deficitul pe 2018, conform estimărilor UE, este de 3.4% (nu sub 3% cum a estimat guvernul - după niște măsluiri contabile vizibile și de pe lună). Deci intrăm în procedură de deficit excesiv (probabil după ce cifrele UE sunt finale - în aprilie). Este Martie și încă nu avem buget
- Anul trecut - am avut de departe cele mai mari deficite bugetare și comerciale din Europa de Est. Și cea mai mare inflație. Și cel mai mic grad de investiții din mediul privat. Și cea mai mare scădere a investițiilor publice
- In Ianuarie - deficitul a arătat mult mai prost decât anul trecut, și asta înainte de creșterile preconizate de salarii și pensii și de efectele în lanț ale OUG114. Leul s-a devalorizat masiv
- Ne împrumutăm la cea mai mare dobândă din UE (mult peste chiar Grecia). Atunci când mai împrumută cineva guvernul (din Ianuarie nu prea le mai dă nimeni bani)
- Agențiile ne-au scăzut rating-ul (guvernul a cerut o “păsuire” penibilă de 2 săptămâni) - însă devine aproape sigur ca vom ajunge în categoria “junk” (gunoi) in 2019
- Investitorii au tras frânele și nu mai investesc aproape nimic in 2019 - după măcelul OUG114. Planuri de restructurare au fost anunțate deja in sistemul bancar și in producția de energie.
Ce o sa facă PSD-ul? O sa încerce să fure pilonul 2 de pensii, aurul / rezerva BNR, sa vândă mascat firmele de stat (prin fondul suveran al lui Vâlcov), să taxeze până omoară firmele private, să genereze inflație, să ancheteze și aresteze pe oricine se opune (prin secția SS a lui Tudorel și Jandarmerie).
Însă sunt slabi. Sunt câțiva oameni proști și disperați intr-un bunker. Care și-au pierdut mințile.
Oameni buni - dacă nu ne coalizăm toți să îi dăm jos nu mai rămâne nimic după pârjolul ăsta. Trebuie ieșit la proteste și votat masiv pe 26 Mai. Magistrații să își continue greva, să blocheze tot. Puciștii din PSD să se activeze in Parlament - nu doar sa apară la tv. Opoziția să blocheze orice măsură in parlament și în justiție. Președintele să mobilizeze și sa coordoneze (nu să tacă). Sectorul privat să atace mult mai dur guvernul (incl prin acțiuni juridice și prin oprirea finanțării deficitului bugetar).
Cine tace și nu acționează acum devine părtaș și colaborator la distrugerea țării, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.