PLUS, ajutor „nesperat” pentru PSD


PLUS, ajutor „nesperat” pentru PSD

Apare un sondaj, vezi PSD la 20%, te bucuri, dar nu durează mult, pentru că există partidul lui Cioloș, creat pentru a ține PSD în viață și care la momentul oportun aruncă pe piață un subiect pentru a acoperi orice posibil impact negativ asupra PSD. Ultimul subiect este renunțarea la proprietate, al doamnei Oana Bogdan.

Să fii anti-PSD nu e de ajuns ca să te facă frecventabil. Sunt momente, perioade și întâmplări care au lăsat răni adânci în memoria românilor și care odată activate, nu mai pot fi oprite. Un exemplu este securitatea. Altul este naționalizarea, lipsa proprietății private. Altul este” Jos comunismul!”, strigat și azi în stradă. Românul mai este sensibil atunci când îi ataci familia și credința. Toate aceste lucruri au fost activate de Cioloș și partidul său PLUS. Mai mult, la ultimul scandal iscat de doamna Oana Bogdan, așa cum ne-au obișnuit stângiștii de peste tot, am fost făcuți și proști, pentru că nu înțelegem măreția și inteligența Oanei. Atât de inteligentă încât consideră UBER un model de cedare a proprietății.

Cioloș și partidul PLUS au aroganța salvatorului, a celui care a fost așteptat, s-au sacrificat vieți pentru a veni pe lume și acum, în sfârșit, a venit! Și noi facem mișto de el. Cum să nu faci mișto de un politician care nu a candidat niciodată la o rundă de alegeri? Cum să nu faci mișto de un politician care se numește om nou în politică, dar la începutul anilor 90 era deja membru de partid? Care și-a lansat partidul de 5 ori până să ne anunțe că nu-l mai face și ia unul de-a gata. Un politician care susține că nu știe cine e alături de el, cine a înființat partidul, cine-i sunt colegii, dar vrea să inventeze politici pentru noi.

În manifestul partidului PLUS, domnul Cioloș ne spune că piața liberă trebuie reglementată. Eu sunt convinsă ca ar face-o, dacă ar ajunge vreodată la putere, norocul nostru că n-o să se întâmple. Așadar, Oana Bogdan sau securiștii din spatele partidului său nu sunt accidente. Este linia partidului. Este crezul domnului Cioloș, este dorința individului care toată viața a primit funcții, nu a reușit nimic de unul singur (doar să aducă PSD la un scor fără precedent) și care se uită cu invidie și ură la cei care au și pot.

PLUS nu are criterii de selecție a noilor membri. Te înscrii și gata. PLUS nu are sedii. Partidul PLUS este exemplul clar de trăit în grup, fără proprietați. Eu nu le-aș da scara de bloc să o gestioneze, dar, din păcate, nu depinde de mine. Și așa ajung la USR. Despre care știu, nu bănuiesc, auzit, crezut. Știu că această alianță a împărțit partidul în două. Știu că oamenii sunt demobilizați și supărați pentru că sunt lipiți permanent de prostiile făcute de PLUS. De asta nu am pomenit USR în articol. Greșeala acestui partid este Cioloș. Și o vor deconta cu vârf și îndesat. Dar USR nu are legătură cu mizeria din PLUS. Mai răsfirați, domnul Cioloș, în afara dumneavoastră nimeni nu bagă USR în ciorba stricată a PLUS.

Degeaba unii și alții compară PLUS cu DEMOS. DEMOS nu a susținut niciodată și nici nu veți găsi scris pe undeva că dorește să reglementeze piața liberă sau că aspiră la renunțarea la proprietatea privată. Am citit cu atenție ambele oferte politice iar DEMOS pare alt-right pe lângă PLUS.

Pe lângă disprețul meu pentru Cioloș, am afirmat permanent că pentru mine Cioloș nu mai există de când a bătut palma cu Ponta, în 2014, sunt elemente care ar trebui să pună pe gânduri orice om de bună credință. Inventezi niște sondaje care să te ajute să te lipești de USR. Nu-ți asumi o candidatură singur. Apoi, votezi intern și când nu-ți convine cum iese, inventezi o comisie care să-ți aduca protejatul de pe poziția 13 pe 3. Periodic, întâmplător sau nu, explodează câte o bombă în partidul PLUS. Și ce faci atunci când ești întrebat ce se întâmplă? Ești arogant, susții că românii sunt proști, presa e rău voitoare și te victimizezi, pentru că “USR-PLUS sunt atacate permanent”. Și în final, când nu-ți reușesc nici manipularea, nici victimizarea, ameninți oamenii cu pușcăria! Pentru delict de opinie! Nu credeam să apuc ziua când voi fi amenințată pentru că am îndrăznit să am altă părere decât tătuca! PSD-iștii sunt hoți, am înțeles asta de la dumneavoastră, dar voi ce sunteți?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.