Nicușor Dan s-a reînscris în USR: "Fac tot ce ține legal de mine ca Alianța să se regăsească pe buletinele de vot"


Nicușor Dan s-a reînscris în USR: "Fac tot ce ține legal de mine ca Alianța să se regăsească pe buletinele de vot"

Nicușor Dan s-a reînscris în USR aceasta fiind soluția juridică găsită pentru a contrasemna, în mod legal, protocolul Alianței USR-PLUS, după decizia BEC de a respinge înscrierea alianței la alegerile europarlamentare din luna mai.

„Indiferent de ce cred eu despre această alianță, atâta vreme cât ea reprezintă o opțiune electorală pentru o parte a alegătorilor, fac tot ce ține legal de mine ca Alianța să se regăsească pe buletinele de vot, iar oamenii să poată face alegerea pe care și-o doresc. Așa este într-o democrație”, a declarat Nicușor Dan, pentru HotNews.ro.

Decizia sa a venit după ce BEC a respins cererea de înregistrate a Alianței USR-PLUS.

Alianţa USR-PLUS va contesta, astăzi, la Înalta Curte, decizia Biroului Electoral Central, care i-a respins înscrierea în alegerile europarlamentare. Nicuşor Dan a anunţat, joi seara, că a găsit soluţia care să îi permită să contrasemneze în mod legal protocolul alianţei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.